Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Općinski sud

Nepravomoćna presuda: HRT izgubio spor protiv Damira Kajina

kajin (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/3
28.01.2011.
u 15:20

Sudac Igor Materljan obrazložio je da je Damir Kajin govoreći o HRT-u izrazio svoje mišljenje, a ne tvrdnju.

Na Općinskom sudu u Buzetu danas je odbijen zahtjev HRT-a o naknadi štete zbog klevete u tužbi koju je HRT podignuo protiv Damira Kajina. HRT je pokrenuo spor  zbog njegove izjave za saborskom govornicom početkom travnja 2009. godine. Tada je saborski zastupnik govorio da se na HTV-u kupuje gotovo svaka emisija, od Lica nacije do Poslovnog kluba. HRT je zbog toga tražio odštetu od 110 tisuća kuna uza zateznu kamatu te javnu ispriku u Večernjem i Jutarnjem listu.

Sudac Igor Materljan obrazložio je da je Damir Kajin govoreći o HRT-u izrazio svoje mišljenje, a ne tvrdnju, da je govorio pred izbore te da je riječ bila  o javnom interesu, a govorio je o općenitom stanju.
– Ovo je mali korak za mene, ali veliki za hrvatsko pravosuđe, za hrvatski parlamentarizam i HRT  – izjavio je zadovoljni Kajin nakon objave presude pred buzetskom ispostavom Općinskog suda u Pazinu.

Sud je donoseći presudu u obzir uzeo i okolnosti u kojima je Kajin tada u Saboru govorio, kazao je sudac  Igor Materljan. Sudac je ocijenio i da Kajin, kojeg štiti i institut imuniteta, ne mora odgovarati za mišljenja izrečena za saborskom govornicom. Iako je ova presuda nepravomoćna, Kajin je kazao da ne želi vjerovati da će se HRT na presudu žaliti.

Komentara 21

OB
-obrisani-
15:37 28.01.2011.

HRT............je......televiziska katastrofa već sad....a kaj će tek bit kad se još više približe izbori .......................................jedino kaj se nadam da će građani honorirat tom idiotskom ADZ-u sva zla koja nam je nanio.............i .....šugavu......Hlo....

KU
kukuriku
19:01 28.01.2011.

.bolje da su ga prije Emisije, Alco-testirali sa puhanjem u balon...(balon bi se bija rastopija)

Avatar mliniški
mliniški
16:12 28.01.2011.

Kakav je to pravnik u HRT da ne poznaje i ne prizna INSTITUT imunitet za izgovorenu riječ sabornika u sabornici. Taj imunitet bi jedino trebao ostati. a imunitet za kaznena djela iz koristoljublja ODMAH ukinuti. Bravo gsp.Kajin!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije