Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Neovisni za Hrvatsku na europske izbore izlaze s HSP-om i Karlom Starčevićem

Ove dvije stranke, pojašnjavaju, veže zajedničko političko, pravaško-starčevićansko ishodište, zajednička vizija o mjestu i položaju hrvatskoj naroda i države u Europskoj uniji...
02. travnja 2019. u 11:23 195 komentara 7524 prikaza
Koalicija - Neovisni za Hrvatsku i HSP
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Stranka Neovisni za Hrvatsku koji vodi Bruna Esih dogovorila je suradnju s Hrvatskom strankom prava koju vodi Karlo Starčević, inače i gradonačelnik Gospića. Na konferenciji za medije u Saboru danas su predstavili Sporazum o suradnji na izborima za Europski parlament, a detaljan popis kandidata koji će biti na listi predstavit će početkom idućeg tjedna, najavili su.

Zlatko Hasanbegović SARKASTIČNO U SABORU 'Trebamo se prvo konzultirati s Jelenom Veljačom, kao i Vlada'

Ove dvije stranke, pojašnjavaju, veže zajedničko političko, pravaško-starčevićansko ishodište, zajednička vizija o mjestu i položaju hrvatskoj naroda i države u Europskoj uniji, zajednička vizija Europe kao zajednice slobodnih, suverenih i neovisnih europskih naroda.

– Ovo su dvije srodne političke stranke s potvrđenim biračkim legitimitetom i našu politiku sada želimo predstaviti hrvatskom narodu koji će na izborima za Europski parlament imati prigodu procijeniti naše političko djelovanje. Na našoj zajedničkoj listi bit će zastupnici iz Kluba Neovisnih za Hrvatsku u Saboru, a uime partnera bit će predsjednik HSP-a Karlo Starčević i Damir Markuš, zamjenik gradonačelnika Kutine – kazao je Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku.

Koalicija - Neovisni za Hrvatsku i HSP
1 / 9
Koalicija - Neovisni za Hrvatsku i HSP

Predsjednica njegove stranke Bruna Esih podsjetila je da su oni među prvima koji su najavili svoj samostalni izlazak na izbore, uz opasku kako ipak ostaju otvoreni za suradnju sa strankama koje se mogu pronaći u istoj borbi vraćanja dostojanstva Hrvatskoj.

Zlatko Hasanbegović i Andrej Plenković HDZ o Bleiburgu: 'Hasanbegović i slični daju verbalno streljivo rigidnim ljevičarima poput Beljaka'

– Takve partnere našli smo u HSP-u, a kad govorim o borbi vraćanja dostojanstva Hrvatskoj, govorim o neotuđivim granicama, ali i ukupnom europskom kontekstu. Pregovori su protekli u iznimno otvorenoj prijateljskoj atmosferi, nije bilo osobnih zahtjeva, ucjena, ni pritisaka, čime smo pokazali da nismo skloni podlijegati bilo kakvim pritiscima kojima smo bili izvrgnuti svih ovih mjeseci. I Starčević i Markuš dokazali su se i kao radnici i kao pobjednici, i u političkom i ratničkom smislu u obrani naše domovine. U našem dosadašnjem radu pokazali smo da smo konzistentni, da ne podliježemo pritiscima – poručila je Esih dodavši kako će, kad predstave sve kandidate koji će biti na listi, svima biti jasno da imaju pobjedničku listu te da svi koji ih se boje za to imaju potpuno pravo.

Karlo Starčević KAMPANJA Starčević: Glas za HSP je glas za prestanak nepotizma i lopovluka

Predsjednik HSP-a Karlo Starčević ocijenio je kako je ova suradnja novi znak zajedništva u hrvatskoj državotvornoj politici koja postaje nezaobilazan čimbenik na političkom polju Hrvatske.

– Mi smo jedina opcija koja zastupa sveopće narodne i nacionalne interese, tu stojimo kao stijena i nećemo nigdje pokleknuti, ni u Zagrebu, ni u Bruxellesu ni drugdje. Izađite na izbore, mi vas nikada nećemo izdati, možemo pogriješiti, ali nećemo slagati, izdati ni prevariti. Došli smo i dolazimo služiti, a ne vladati, a to je novi oblik državotvorne politike koju smo prakticirali u Gospiću, Ličko-senjskoj županiji, a s Neovisnima za Hrvatsku želimo to raširiti na i državnu politiku – kazao je Starčević. Oni su, zaključuje, jedina politička opcija u Hrvatskoj koja je stvorila savez s narodom.

Koalicija - Neovisni za Hrvatsku i HSP | Autor : Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hasanbegović zaključuje kako je i on siguran da imaju pobjedničku listu na kojoj će uz njih biti brojni istaknuti pojedinci.

– Biračko tijelo će u nama prepoznati ljude, nositelje nepatvorenih vrijednosti i one koji nisu niti će ikada sudjelovati u starim potrošenim političkim modelima, to su ljudi koji ne nose nikakve hipoteke prošlosti – naglasio je Hasanbegović zaključivši kako su bili i ostali otvoreni za suradnju sa svima koji se prepoznaju u vrijednostima koje zastupaju, bez bilo kakvih uvjeta i nasuprot starim načelima koaliranja bez ikakvog dubljeg i dugoročnog političkog cilja.

Gradilište zgrade i sportske dvorane Srednje škole u Donjem Miholjcu
INVALIDNINA
Kako je gastarbajter, obrijavši samo pola lica, nasamario njemačku komisiju za mirovine
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
 • Avatar Dixie_land
  Dixie_land:

  Napokon nakon toliko godina prava opcija za birače desnice. Samo naprijed.

 • Avatar ZNG91
  ZNG91:

  Bravo! NHR je jedina stranka s vrlo jasnim, stabilnim i baš nikada promijenjenim smjerom i stavovima.

 • lavdinamo:

  Desno jest put,istina i ljubav.Ostale pozicije drže zastupnici pakla.