Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
masakr u arizoni

Neonacist ubio četvero ljudi, uključujući i bebu, pa sebe

Dwyane Wade
03.05.2012.
u 08:45

Među žrtvama bivšeg marinca J. T. Readyja (39) našla se i njegova nevjenčana supruga te njezina kći i unuka

Pobješnjeli neonacist jučer je u Arizoni ubio četiri člana svoje obitelji i prijatelja, među kojima je i 16-mjesečna djevojčica, da bi na kraju presudio sebi, prenosi lokalni portal azcentral. Policija još nije utvrdila motiv napada u mirnoj četvrti Gilbert u predgrađu Phoenixa, no prve informacije upućuju na to da posrijedi nije politički motiviran čin, nego obiteljsko nasilje.

Bivši marinac i kandidat za šerifa okruga Pinal, 39-godišnji Jason "J. T." Ready, bio je pripadnik oružanih postrojbi koje su djelovale uz granicu s Meksikom kako bi spriječile nezakonite ulaske u zemlju. U jednom trenutku bio je član američkog Nacionalsocijalističkog pokreta te je bio poznat po ekstremnim nacističkim stajalištima.

Pucnjava je počela oko 13 sati, prenosi Daily Mail, a mnogo policijskih i vozila hitne pomoći stiglo je u četvrt na dojavu susjeda. Beba je preživjela samu pucnjavu, no od zadobivenih je ozljeda preminula kasnije u bolnici.

Najstarija žrtva njegova pohoda je 47-godišnja baka Lisa Mederos, a poginuli su i njezina 22-godišnja kći Amber, Amberin 24-godišnji dečko te njezina 16-mjesečna kći. Ready je radio u autopraonici nedaleko od restorana u kojemu je radila Amber. Prema riječima Heather Morton, koja je radila u istom restoranu, Ready je ušao u vezu s Amberinom majkom te se prije otprilike dvije godine uselio u njihov dom, no bio je okrutan prema ostalim ukućanima zbog čega se Amber s kćerkom i zaručnikom prije nekoliko mjeseci odselila. Za Amberinu kći, koja je bila djelomično hispanskog podrijetla, rekao je da je 50 posto ružna.

Kolege Jasona Readyja iz pogranične paravojske U.S. Border Guard, koju je Ready osnovao, izrazili su žaljenje zbog ubojstava, a oglasili su se i njegovi nekadašnji kolege iz Nacionalsocijalističkog pokreta.

– Mislim da je to strašno. Unatoč svemu što ćemo čuti o tome da je bio zao nacist, bio je dobar čovjek – rekao je Harry Hughes iz Nacionalsocijalističkog pokreta.

Na stranici na Facebooku pod nazivom "J.T. Readyja za šerifa" ponudili su ponešto drukčije viđenje ubojstava – prema njima, pripadnici narkokartela poubijali su Readyja te njegovu obitelj i prijatelje.

Komentara 19

DE
deus ex machina
09:29 03.05.2012.

NIJE....NEGO !!! Badava sva logika i pamet kad će ovog političkog imbecila i svirepog ubicu, njegovi \"istomišljenici\" i na dalje proglašavati......\"dobrim čovjekom\"! Nešto slično događa se i kod nas! Badava sve činjenice, pamet i logika,,,,,,za neke....ustaše su bili i ostali.....\"dobrii ljudi\"! Na žalost, znanost još nijke otkrila cjepivo niti protiv gluposti niti protiv ljudskog Zla!

Avatar million
million
09:58 03.05.2012.

Svinja u svakom pogledu !

PA
papaciune
09:32 03.05.2012.

ova je dobra ... \"kandidat za šerifa\"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije