Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvoproliće u Srbiji

Nenad Periš oglasio se povodom masakra u Beogradu: 'Dragi Bože'

Beograd: Otac Mateja Periša, Nenad Periš i nadbiskup Hočevar dali izjavu za medije
Davor Javorovic/PIXSELL
04.05.2023.
u 09:52

Periš je na Facebooku komentirao nezapamćeni masakr u osnovnoj školi u Beogradu u kojoj je učenik ubio osmero svojih kolega i zaštitara.

Nenad Periš, koji je i sam postao sinonim za bol dok je tražio svog nestalog sina Mateja, kratko je na Facebooku komentirao ubojstva u beogradskoj osnovnoj školi koje je potreslo cijelu regiju.

"Dragi Bože budi utjeha unesrećenima u Beogradu, molimo Te", napisao je Periš. Njegov sin Matej nestao je u Beogradu krajem prosinca 2021. Njegovo tijelo nađeno je u Dunavu u svibnju prošle godine.

Dan nakon krvoprolića u Beogradu, pred školu "Vladislav Ribnikar" jutros stižu učenici i nastavnici i pale svijeće za svoje stradale kolege. U jučerašnjoj pucnjavi ubijeno osmero djece i zaštitar, dok su šestero djece i nastavnica ranjeni. Jedna djevojčica se bori za život, ima teške ozljede glave. Napad je sam zvao policiju, a uhićen je u dvorištu škole. Njegovi roditelji su privedeni. Ocu dječaka određeno je zadržavanje do 48 sati. U Srbiji je proglašena trodnevna nacionalna žalost.

Beograđani su se sinoć u večernjim satima okupili na Cvjetnom trgu u centru grada i osnovnoj školi u kojoj je došlo do zločina kako bi izrazili sućut obiteljima poginule djece. Građani su u jednom trenutku krenuli pozivati i na ostavku ministra obrazovanja Branka Ružića. Za danas u podne je najavljen prosvjed ispred ministarstva prosvjete. 

Cijelu situaciju iz minute iz minutu pratite OVDJE.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije