Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA U SRBIJI

Nenad Periš na molitvi u Beogradu: 'Sanjam o tome da zagrlim Mateja i odvedem ga u Split'

18.02.2022.
u 12:25

Mise i molitve za Matejevu obitelj i njegov pronalazak održavaju se svakodnevno u beogradskim katoličkim crkvama, a nadbiskup Stanislav Hočevar je uputio i molbu srpskom patrijarhu Porfiriju da se procesu priključi i Srpska pravoslavna crkva.

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar u četvrtak u večernjim satima održao je misu u kojoj se zajedno s vjernicima pomolio za pronalazak Splićanina Mateja Periša koji je u tom gradu nesto 30. prosinca prošle godine. 

Na misi je bio i prisutan Matejev otac, Nenad Periš, koji 50 dana boravi u Beogradu tragajući za sinom i iščekivajući nove informacije. 

"U kontaktu sam s policijom. Sve što saznam odmah dojavim inspektorima. Od informacija, snimki, pretpostavaki... Prošlo je već 50 dana, ne gubim nadu, ali svjestan sam da će biti veliko iznaneđenje ako ga pronađem živog. Sanjam o tome da ga zagrlim i povedem kući u Split", kazao je nedavno Nenad Periš za srpske medije. 

1/8

Mise i molitve za Matejevu obitelj i njegov pronalazak održavaju se svakodnevno u beogradskim katoličkim crkvama, a Hočevar je uputio i molbu srpskom patrijarhu Porfiriju da se i Srpska pravoslavna crkva priključi molitvama. Porfirije je pozitivno reagirao i odmah za taj čin delegirao svog episkopa Justina Jeremića. 

Podsjetimo, prije nekoliko dana nadbiskup Hočevar je pretrpio incident. Tijekom jedne molitve za Mateja, nepoznati počinitelji provalili su mu automobil na izrazito grub način i ukrali trobu s njegovim stvarima. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije