Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA U BEOGRADU

Nenad Periš: Ostajem do kraja u Beogradu, dok god je tu moj sin. Prijatelji su bili dvaput na policiji

Beograd: Otac nestalog Splićanina Mateja Periša, Nenad Periš, ispred kluba Gotik
Foto: Milan Maricic/ATAImages
1/3
10.01.2022.
u 12:46

Otac nestalog Splićanina od nestanka kontinuirano komunicira s MUP-om Srbije te navodi kako postupak vode temeljito i angažirano

Splićanin Matej Periš (27) nestao je prije jedanaest dana, a toliko traje i potraga za njime. Njegov otac, Nenad Periš, još uvijek je u Beogradu i od tamo ne planira otići bez sina. 

- Do sada nisam dobio nikakve nove informacije koje bi ukazivale da se bližimo nekakvom konačnom rješenju. Samo o tome i razmišljam i u najgore situacije sam se stavljao da dođem do nekakvog zaključka, ali u ovom trenutku ja stvarno ne znam i to me strašno proganja. Ne znam što bi mogao biti razlog ove situacije i agonije koja traje već deset dana. Najvažnije je gdje je, gdje bi mogao biti, a tek onda onda koji su razlozi i rekonstrukcija cijele situacije. Tome još uvijek nismo blizu. Bože daj da je živ - rekao je njegov Nenad Periš za 24sata.

S Matejevim prijateljima je razgovarao prije nego što su se vratili u Split te im, kaže, vjeruje. - Razgovarao sam sa svima više puta, svakodnevno kontaktiramo. Više puta sam vraćao tu kronologiju događanja, ne samo u tom klubu, nego i cijele večeri i par dana prije. Ono što sam dobio od njih su informacije koji su oni rekli i policiji. Bili su u dva navrata na policiji, tamo su imali razgovore. Sve što su mi ispričali sam više puta promislio i iskreno nemam nikakvu sumnju da njihovo saznanje je išta drugačije od onoga što su mi rekli. Apsolutno im vjerujem, oni su mu najbolji prijatelji, kao braća su. Ono što su rekli nije ukazalo da se nešto iz tih saznanja u rekonstrukciji događaja moglo dovesti do Mateja - rekao je.

VIDEO Nestali Splićanin Matej bio je vrsni sportaš i obožavao je vodene sportove: Ovako je nekad skakao s litice

- Oni su bili u jednom dijelu prostora toga kluba i, znate, kad vi nešto slavite i na taj način se ponašate, onda niste koncentrirani na eventualno gledanje oko sebe. To vam u tom trenutku nije interes. Oni nisu primijetili da bi nešto bio razlog koji bi mogao ovu istragu usmjeriti u nekom pravcu kako bi se došlo do zaključka. Na ulazu u klub postoji zid tako da, kad ste u samom lokalu, ne vidite vrata. To je činjenica. Desno kod ulaza se nalazi garderoba, a za ući u sami lokal morate proći lijevo i onda zaobići taj zid, to je kao pretprostor. Razgovarao sam s voditeljem kluba, menadžericom i, ono što su mi rekli je, za njih ništa nije bilo sporno. Oni sigurno nisu mogli vidjeti sam ulaz u lokal - objasnio je Nenad Periš.

Matej je nestao oko šest sati nakon dolaska u Beograd, oko 2 sata 31. prosinca. Njegov otac od nestanka kontinuirano komunicira s MUP-om Srbije te navodi kako postupak vode temeljito i angažirano. 

- Upoznaju me sa svime što misle da je bitno. I danas ću se čuti s njima, kao i svaki dan do sada. Ono što mogu pomoć ću pomoći. Uključen je i Interpol i oni su me kontaktirali. Sam interes istražnih organa je na najvišem nivou aktivnosti. Nemamo još uvijek odgovor, ali nadam se da će do toga doći - rekao je te naglasio kako iz Beograda ne ide dok ne pronađe sina jer čvrsto vjeruje da je Matej živ. 

- Dok ne budem imao čvrst materijalan dokaz ispred sebe, Matej je za mene živ. Nadam se do kraja mog života. Ostajem do kraja u Beogradu, dok god je tu moj sin - zaključio je i pozvao građane da dostave MUP-u informacije o nestalom Mateju, ukoliko ih imaju. 

VIDEO Nadzorne snimke u noći nestanka Splićanina Mateja Periša

Komentara 2

HR
hrza
13:10 10.01.2022.

Dogadjaji u Gotiku su ključ.

Avatar barba_barba
barba_barba
12:48 10.01.2022.

Periš ili Periša?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije