Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branitelj Vedran Ciglar:

Nemam obavijest da sam zaposlen

HEP
Foto: Marko Prpić/Pixsell
10.12.2016.
u 13:33

Ciglar: Svaka čast Marjanoviću, pokazao je da ima poštenih ljudi

Izvršni direktor HEP Toplinarstva Ivica Martinek je zbog skandala oko namještanja natječaja za zapošljavanje u petak podnio ostavku “iz moralnih razloga” te rekao kako sporni natječaj nije poništen i da je na radno mjesto ipak zaposlen hrvatski branitelj Vedran Ciglar. No, Vedran Ciglar o tome još nema službenih saznanja.

– Iz medija sam saznao da sam prošao na natječaju, ali mene nitko nije službeno o tome obavijestio. Posljednji moj kontakt s Toplinarstvom bio je prije tjedan dana kada sam bio na razgovoru s komisijom u sklopu natječaja za zapošljavanje.

Rekli su mi da će me, kao i druge kandidate, o rezultatima obavijestiti poštom, a do danas nisam nikakvu informaciju od njih o tome dobio – rekao je za Večernji list 47-godišnji Vedran Ciglar.

Ciglar ističe kako je iznenađen što je cijeli slučaj izašao u javnost jer nije znao pozadinu, kao što ne poznaje ni Marija Marjanovića, koji je sve iznio u javnosti. – Ja čovjeka ne poznam i ovim mu putem upućujem zahvalu za sve što je učinio.

Dokazao mi je da ima još poštenih i hrabrih ljudi u Hrvatskoj – rekao nam je Ciglar koji je, prema podacima iz Registra branitelja, u Domovinskom ratu skupio 1089 dana u borbenom sektoru MUP-a i MORH-a.

A da je uistinu Vedran Ciglar, u konačnici, i primljen na radno mjesto kao najbolji kandidat, potvrdio je u petak i sam Mario Marjanović, koji je bio na čelu komisije koja je provodila natječaj.

– Mi smo znali i odlučili da je Vedran najbolji kandidat odmah nakon razgovora s njim, no tek nam je u četvrtak rečeno da postupimo u skladu sa zakonom. Tako da je Vedran Ciglar zakonito najbolji kandidat na natječaju – rekao je medijima Marjanović.

On je jučer, nakon saznanja da je njegov nadređeni Ivica Martinek podnio ostavku, objasnio zašto je izašao u javnost s time kako je Martinek od njega tražio da se na radno mjesto električara zaposli Goran Mutavdžija (40), nećak čelnika uprave HEP-a Perice Jukića.

– Želimo imati državu u kojoj vlada pravo, i morali bismo poštovati zakone da bi do toga došlo. Nisam htio potpisati ništa protuzakonito i protivno svojim moralnim načelima. Moj cilj nije bio napasti Martineka ili nekog drugog kao osobu, nego cijeli taj sustav zapošljavanja, koji je protuzakonit.

Zato sam odlučio to snimiti. Za mene je rezultat trebao biti da bude primljen čovjek koji je po zakonu to i trebao biti i to je na kraju postignuto – rekao je dipl. ing. Mario Marjanović, koji u HEP Toplinarstvu radi osam godina.     

>> Vrdoljak aferu u HEP-u 'povezao' s Mostom: Jukić je valjda pomislio da može i on, ako može Božo Petrov

Komentara 4

KO
kobackobac2
23:57 10.12.2016.

mlade sposobnije i dobro skolovane primati, mladi nam odoseund a stare stavljamo na funkcije. Ali kome pricati nije daba Hrvatska na Balkanu. To se nece nikada promijeniti.

KR
kritika5
16:23 10.12.2016.

u čemu je razlika, protekcija, jedan i drugi, bio nećak ili branitelj činjenica je da "bez veze" nema posla

GB
goran.brodsky.3
16:05 10.12.2016.

pretostavljam da ima 50tak godina i sada se on sjetio tražizi posao i to u HEPu!?Šio je radio do sada?Bolovao od PTSPa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije