Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Elmar Brok
Povratak na članak

'Njemačka je preuzela popriličan rizik podržavajući Hrvatsku od samog početka nezavisnosti Hrvatske'

Ne mislim da je hrvatska situacija usporediva s grčkom. No, ako Hrvatska ne provede reforme, mogla bi doći u takvu situaciju. Mislim da je potrebna hrabrija politika da bi se ti problemi riješili, kaže zastupnik njemačke stranke CDU u Europskom parlamentu i predsjednik Odbora za vanjske poslove EP-a

Komentari 80

IV
ivaba
22:30 21.06.2015.

Sto novinar pokusava s ovim clankom.....nakon sramotnih izjava cetnika Vulina pokusavaju opet servirati lazi o R Tomasic.......

VL
SF
Sv Franjo
22:37 21.06.2015.

Ruža je čisti centar.Točno ono što Hrvatima treba.Sdp nije ljevica nego totalitarni ostatak iz vramena prije civilizacije.

VL
DU
Deleted user
23:05 21.06.2015.

Intervju u kojem njemački političar brani hrvatsku desničarku, a "hrvatski" novinar je pošto-poto želi prikazati fašisticom. Krasnec, radije piši o ponudi povrća na zagrebačkoj tržnici. Glupane.

VL
U1
ursus_1212
22:44 21.06.2015.

Tomašić je vani u biti konzervativac, a kod nas je desničarka, jer neki ne mogu podnijet istinu. dakle ako Hrvatska počne sudit svima koji su radili zločine, puno će ih morat ići u Srbiju a i tamo ih ima puno koji su okrvarili ruke i širili govore mržnje, počevši od Nikolića, Vučića, te mnogih političara, pa novinara koji su huškali itd. U državi u kojoj je predsjednik deklarirani četnik, u kojoj se rehabilitira četništvo nije čudo što je ministar jado i huškač. Šta bi bilo da je u Hrvatskoj predsjednik ustaša??? osim što smo mi srbima svi ustaše..

VL
ZA
zarjevazno11
22:56 21.06.2015.

Što više ovakvih "novinara" i članaka, bit će nam lakše pomesti SDP na izborima.

VL
ĐU
ĐuroKinez
23:07 21.06.2015.

Gospodine Brok znao sam da ste velik čovjek. Skidam kapu za borbu sa našim mučkim provokatorima. Odlično ste se oduprli zlostavljanju od strane tzv. novinara.

VL
Avatar nula
nula
22:52 21.06.2015.

Opet naslov VL nema blage veze sa tekstom koji slijedi . Danke Deutschland je jos uvijek i bit ce jos dugo na snazi .

VL
TO
tolitol
23:04 21.06.2015.

Ovo je slika i prilika "našeg" novinarstva gdje se ne prenose informacije, ne vode intervjui nego se lobira za ovu ili onu političku struju. Pa se tako mora opanjkavati Tomašićku jer je novinaru ekstremno desna, a neki dan napiše članak o uzletu "desnice" gdje govori o Le Pen, Wildersu, Sjevernoj ligi i sličnim strankama krajnje desnice. Meni se zato čini da bi se trebao vratiti onome što zna, a to je primjerice dokazivati kako gđa Pipl mast trast as zapravo govori engleski. To su pravi biseri novinarstva i to je ona razina koju očekujemo. Neka se okani pokušaja indoktriniranja Elmara Broka koji o Hrvatskoj zna daleko više od njega samoga.

VL
BA
bakulušić
22:56 21.06.2015.

Sretna je okolnost da gospodin Brok poznaje, rekao bih u nijansama, političku situaciju i političke odnose i u Hrvatskoj i u Francuskoj i nije nasjeo citatima gospodina Krasneca. Imigranti i azilanti u Francuskoj su jedna priča a Srbi u Hrvatskoj sasvim druga. I ako se nešto citira, potrebno je objasniti u kojem kontekstu je to rečeno. Kažem, sreća je da čovjek razumije pa je gospodinu Krasnecu odgovorio na pravi način. I sreća je da je Drugi svjetski rat u Europi završio 1945. godine a u Hrvatskoj još nije. Kada će završiti, to još nitko ne zna, A do tada će biti podmetanja.

VL
NE
neos
00:15 22.06.2015.

Uz jadna provociranja udbonovinara gospodin iz Njemačke jasno govori da je sudstvo i vlast u rukama nelegalnih udbaša u Hrvatskoj te da treba provesti Lustraciju i vratiti vladavinu prava i napokon i vratiti pravdu u Hrvatskoj ako želimo uspješnu i prosperitetnu domovinu. Lustracijom u slobodu !

VL
PA
Pax
23:55 21.06.2015.

Los novinar!

VL
Avatar ljutkoris
ljutkoris
23:26 21.06.2015.

Ja se divim gospođi tomašić,i ima moj glas na skorašnjim parlamentarnim izborima.Ali isto tako se divim osobama koji od trečeg mjeseca ove godine uspjeli su nalupati preko 1400 hrpe svakakvih gluposti.

VL
JE
Jelenko18
23:24 21.06.2015.

hrvatskoj treba drugo vodstvo i sposobniji ljudi od ovih koji trenutno vladaju.

VL
JS
John_Smith
02:23 22.06.2015.

Pridružujem se kritikama novinaru, sramotan interviju i pokušaji iskrivljavanja konteksta i riječi Ruže . Puno je onih koji slobodno šeću a u vrijeme rata su silovali, ubijalii. Žrtve u Vukovaru moraju ih gledati svaki dan... o mnogima od njih se sve zna, dapače, postoje video zapisi pa i na youtubu, mnoge je snimala i Srpska TV pred kojom oni mašu pištoljima i oružjem pričajući kako su mnoge pobili ali je to premalo... Umjesto da se sve rasčisti i krivci za zločine kazne, neki pričaju o nekim zmijama. Kad spomeneš zločince u domovinskom ratu onda te tzv ljevičari etiketiraju nacionalistom. U svim europskim zemljama i ljevica i desnica se ponose vlastitom domovinom i ne srame mahati zastavom na praznike i veselja. Primjerice, u Norveškoj na nacionalne praznike doslovno nema zgrade i kuće na kojoj ne visi Norveška zastava. Puna Norveška kamenjara i nazadnjaka, ili normalnih građana? Znam da je teško riješiti se kvislinga u našim redovima i kompleksa da si nacionalist ako kažeš da si Hrvat i ponosan si na svoje simbole koji su nam 50 godina nabijali na nos . Nadam se da će doći vrijeme kad će tzv ljevica biti ponosna na državu u kojoj živi i njene simbole.

VL
Avatar imotska115
imotska115
00:32 22.06.2015.

Ovakvih Ruza nema dosta u Hrvatskoj, da ima bilo bi nam bolje.

VL
SA
samograd
06:49 22.06.2015.

Po naslovima u večernjem listu moglo bi se zaključiti da ona protuha vulin ima dionice ove novine .

VL
DU
Deleted user
01:55 22.06.2015.

a vidi se zašto je opstao u parlamentu od 1980.-e: "ne bih se štel mešat".

VL
PS
psyhotic
06:34 22.06.2015.

Čovjek je u više navrata, prekidan i provociran od piskarala, spomenuo vladavinu prava, srž hrvatskih problema.

VL
Avatar kravata
kravata
06:53 22.06.2015.

Hrvatskom vladaju i pišu oni koji je nisu željeli, poljudska svastika nije bila brz njih. Nije moguće da se ne mogu pronaći počinitelji ako odgovorni ministar izjavi kriv je HNS treba sad to dokazat i objasnit Hrvatima koji su željeli i hrvatsku i koji vole sport a ne politiku.

VL
SO
Somelier
07:57 22.06.2015.

Zlo mi je kada čitam ovako neznalački postavljena pitanja.Usporediti Njemački i Hrvatski lijevi i desni centar može samo neznalica . CDU i SPD su stranke sa 100 godišnjom tradicijom i demokratskim vrijednostima. HDZ je bio pokret Hrvatskoga naroda koji see vremenom pretvorio u demokratsku stranku centra. SDP je nastao od SKH i tek nakon 4 godine se transformira u SDP (Stranku Demokratskih Promjena) ali se ne odriće ideologije. SDP se ne odriće Jugoslavije, SKJ/SKH, UDBAe i onih koji su napustili sjednicu kada se izglasavala nezavisnost Hrvatske. Kada bi CDU koalirao sa PDSom od Georga Gysija to bi onda bilo usporedivo sa koalicijom HDZ - SDP a to će se desiti nikada a niti tada. Zato dragi novinari u školu.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.