Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORIŠTENJE POS UREĐAJA

Nema više plaćanja gotovinom: Policija do 15 sati naplatila više od 81.000 kuna kazni

Od 1. srpnja građani će prometne prekršaje plaćati karticom
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
01.07.2022.
u 20:48

Uređaji su raspoređeni po policijskim upravama u cijeloj Hrvatskoj policijskim ophodnjama, motociklistima, ophodnim brodovima, ali i na međunarodne granične prijelaze i u policijske postaje

Građani od danas kazne za počinjene prekršaje više ne mogu na na mjestu počinjenja plaćati gotovinom jer je Ministarstvo unutarnjih poslova u potpunosti prešlo na bezgotovinsku naplatu putem POS uređaja

Ministarstvo unutarnjih poslova je, podsjetimo, za tu svrhu posredstvom Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Financijske agencije, nabavilo 600 POS uređaja. Danas do 15 sati, navodi RTL, naplaćene su 134 transakcije vrijedne 81.200,50 kuna.

Uređaji su raspoređeni po policijskim upravama u cijeloj Hrvatskoj policijskim ophodnjama, motociklistima, ophodnim brodovima, ali i na međunarodne granične prijelaze i u policijske postaje, izvijestio je ranije MUP. 

- Građaninu koji, putem POS uređaja, plati novčanu kaznu na mjestu počinjenja prekršaja uručit će se Potvrda da su novčana kazna i troškovi postupka plaćeni i slip o obavljenoj transakciji putem POS uređaja - ističu. 

Naime, POS uređaji za naplatu novčanih kazni već su se i ranije koristili na terenu uz naplatu kazne u gotovini.

- Iako građani naplatu novčane kazne za prekršaje najčešće poistovjećuju s kaznom za prekršaj u prometu, nemogućnost plaćanja gotovinom na ruke policijskog službenika od navedenog datuma neće biti moguća niti za jedan prekršaj iz nadležnosti rada policije, a ne samo prometne prekršaje - tvrde iz MUP-a.

VIDEO Gosta nisu naljutile cijene hrane, već detalj na računu: 'Evo još jedan u nizu bisera Dalmacije'

Ključne riječi

Komentara 5

FN
Fr@njo
21:59 01.07.2022.

a kako ce naplatiti Kajtazovima kazne..

VK
vječni krojf
23:28 01.07.2022.

Sada će se drugačije raditi.Meni 500 kuna i sve ok,ne treba nam nikakvi uređaji. Tako će od sada Policajci raditi.

ZD
zdenkoj
05:25 02.07.2022.

Jadni policajci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije