Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka suda

Nema uvjeta za izručenje Božidara Vučurevića Hrvatskoj ili BiH

'OBZOR SIROKI BRIJEG_061103 BOZIDAR VUCUREVIC POKRAJ PUTOKAZA ZA DUDROVNIK SNIMIO ZDENKO JURILJ'
''
14.10.2011.
u 18:20

Vučurević je uhićen u Srbiji 4. travnja na temelju tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska koja ga tereti za zločine na području Dubrovnika.

Na javnoj sjednici Prizivnog suda u Beogradu odlučeno je da nema uvjeta za izručenje ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, javljaju mediji u Srbiji. Odvjetnik obrane Vladimir Božović agenciji Beta rekao je da je "tužitelj stao na stranu obrane koja je od početka tvrdila da ne postoje zakonski uvjeti za izručenje Vučurevića Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini". On je izrazio nadu da će srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić održati obećanje koje mu je dao, odnosno da će Vučurević dobiti srpsko državljanstvo "jer je to i zaslužio".

Božović očekuje da će Prizivni sud "uskoro donijeti odluku, odnosno ukinuti rješenje o izručenju i rješenje o pritvoru i da će Vučurević moći slobodno doći u Srbiju". Vučurević je uhićen u Srbiji 4. travnja na temelju tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska koja ga tereti za zločine na području Dubrovnika. Vučurević je sredinom rujna pobjegao iz Srbije u Trebinje jer je želio da mu se sudi u Bosni i Hercegovini.

Prije tri dana Vučurević je beogradskim Večernjim novostima rekao da je razočaran u Srbiju i kako se ona nije prema njemu ponijela korektno. – Strašno me razočaralo to što mi je učinila moja nekad voljena Srbija. Sve što sam radio, radio sam u znaku svoje voljene Srbije. No ona me sada duboko razočarala u mnogo čemu – rekao je Vučurević i najavio tužbu protiv "voljene Srbije", ali još se predomišlja jer ne želi da odštetu plaćaju "građani Srbije ni krivi ni dužni umjesto onih koji su ga do toga doveli".

 

Ključne riječi

Komentara 16

OB
-obrisani-
19:35 14.10.2011.

Ne kontam,kako nema komentarana ovu vijest,zar su svi zaboravili ovog monstruma koji je rusio Dubrovnik,organizovao etnicko ciscenje u hercegovini,uklucujucu masovna silovanja,cak i djevojcica od 12 godina,najavio rusenje Starog Mosta.Danas vidim Covica veze zastave sa Dodikom koji je Vucurevicev saucesnik.Pa Hrvati zar ste zaboravili Vukovar,Ravno,sve sto su ovi zlikovci napravili

OB
-obrisani-
19:46 14.10.2011.

hoćemo ga kamenovati? mislim da bi to bilo sasvim ok

OB
-obrisani-
23:18 14.10.2011.

14.10.2011. u 19:35h SejoSeljak je napisao/la: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ jel to tebi seldzo viri praziluk iz bulje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije