Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE IM ISTEKAO ROK TRAJANJA

Nekoliko stotina bočica dječje hrane bačeno kod Siska

Foto: Kolaž/Facebook
1/13
07.02.2021.
u 16:36

Sve je bez previše obzira pobacano, a dok hodate cestom izgleda kao da se vučete kroz kakvo odlagalište otpada

Uz blatnjavi neasfaltirani put koji se dužinom od koja dva kilometra proteže između Capraških poljana, romskog naselja na rubu Siska, pa do Novog Sela, još jednog predgradskog naselja smještenog južno od sisačke rafinerije, leži razbacano na stotine komada različitih stvari.

Stari CD-i, kutije, vrećice, odjeća, obuća, deke, pokrivači. Nema čega nema. Sve je bez previše obzira pobacano, ostavljeno da pokisne, propadne, istrune. Dok hodate cestom izgleda kao da se vučete kroz kakvo odlagalište otpada. U cijelom tom košmaru, nije to promaklo oku Siščanina Dragana Pastuhovića koji tim putem gotovo svakodnevno prolazi s obzirom da nedaleko radi i živi, zatekle su se i bočice dječje hrane. Njih najmanje nekoliko stotina.

1/12

Pastuhović je sve fotografirao, a iste su fotografiji u nedjelju popodne objavljene u Facebook grupi „Siščani ne žele biti Smetlišćani“ uz pitanje: Gdje završava humanitarna pomoć? Dječjoj hrani nije istekao rok trajanja. I doista, od ljudi iz grupe doznali smo kako je spomenuta hrana, očito dostavljena kao humanitarna pomoć preko Crvenog križa, bačena bez ikakvog opravdanog razloga.

Jesu li to učinili stanovnici Capraških poljana, ili do njih ta hrana uopće nikada nije niti došla nego su ju bacili oni koji su ju trebali dostaviti, tek se treba utvrditi. Inače, prije dva tjedna Romi su se požalili kako su oni zaboravljeni i da do njih pomoć stiže vrlo sporo.

- Svjesni smo da mi predstavljamo pola kapi u moru problema nastalih potresom, ali dosad nam je pomogao samo grad Sisak. Naše su kuće od lošeg materijala i mnogo ih je uništeno. Mnogo nam znači kada vidimo da se netko za nas ipak zanima. Najveći nam je problem što nas još nisu obišli statičari - rekao je tada Stanoje Nikolić, predsjednik Županijskog vijeća romske nacionalne manjine.

 

Komentara 61

KG
KG002
17:40 07.02.2021.

Jednom me Romkinja s djetetom žicala novac za dijete, ponudila sam joj hranu pa me poslala u tri p... Pametnome dosta!

LO
Lordess
17:45 07.02.2021.

U Capraške poljane policijski auto ne smije ući, redovno ga gađaju kamenjem, uglavnom tamo nitko ne ide, jedino ako ga netko od Nikolića na pozove, sisačku željezaru godišnje olakšaju za par tona željeza

DU
Deleted user
17:21 07.02.2021.

Čemu pisati komentar ako sam svjestan da će me banirati,isključiti. baciti u crveno?Zar moram pisati nešto što drugi želi,pa me briše bez objašnjenja.S kojim pravom.Ali kod nas je sve moguće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije