Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković:

'Neka se u IDS-u zapitaju što su radili po temi Uljanika u zadnjih 30 godina'

Andrej Plenković
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.03.2019.
u 15:23

"Mi smo napravili ono što je tada bilo jedino ispravno i moguće, dali 'rescue aid' u skladu sa smjernicama Europske komisije i otvorili put u tom trenutku za pronalaženje adekvatnog partnera za restrukturiranje", istaknuo je.

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine NATO-a. Istaknuo je da je parlamentarce zanimao pogled Hrvatske na situaciju na jugoistoku i istoku Europe, pitanje migracija, jačanje sposobnosti NATO-a. Istaknuo je da je bio jedan vrlo kvalitetan dijalog, a premijer je komentirao i intervju predsjednika IDS-a Borisa Miletića za današnji Večernji list, da je guranje Uljanika u stečaj ekonomski udar HDZ-a na Istru.

 

"Ako se IDS hoće igrati prebacivanja odgovornosti, neka se zapitaju što su radili po temi Uljanika zadnjih 30 godina, a ne zadnjih 17 mjeseci", rekao je Plenković u subotu u Westinu, gdje je sudjelovao na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine NATO-a. Po njegovim riječima, Vlada je prošle godine napravila iskorak, "za razliku od onih jamstava koje su vlade SDP-a, a u kojima je sudjelovao i IDS, davale jamstva za brodove koji nisu izgrađeni".

"Mi smo napravili ono što je tada bilo jedino ispravno i moguće, dali 'rescue aid' u skladu sa smjernicama Europske komisije i otvorili put u tom trenutku za pronalaženje adekvatnog partnera za restrukturiranje", istaknuo je.

Na pitanje o borbenim zrakoplovima odgovorio je da Hrvatska radi na tome da se osigura i ojača ta sposobnost, no nije mogao jamčiti da će Hrvatska do kraja njegova mandata dobiti nove vojne zrakoplove.  "Teško je to u ovom trenutku reći", odgovorio je novinarima. 

Upitan hoće li se ići u izravnu pogodbu ili na novi natječaj, rekao je da je "odgovorno da se ide prema više opcija". 

 Kada je riječ o novcu za kampanju za europarlamentarne izbore, Plenković je rekao da je riječ o sredstvima stranaka, a ne o novcu iz proračuna.

Na izjave Bože Petrova o europskim izborima rekao je kako 'Most i anarhističke stranke znaju jednako malo o Europskoj uniji te da njihovi komentari nisu prosvjetljujući za javnost, a najmanje će se dojmiti njega kao premijera'.

 "Oni koji misle da imaju što reći neka troše vrijeme na njih, ja neću", rekao je i dodao da će lista HDZ-a za EU izbore biti pobjednička.

Upitan hoće li i ministrica Gabrijela Žalac biti na listi, rekao je novinarima neka pričekaju listu pa će vidjeti. "To što čitam što nekada pišete je zabavno, ali najčešće netočno", rekao je Plenković.

 

Pogledajte i video U Westinu održana svečanost u povodu 10.godišnjice pristupanja RH u NATO

Komentara 129

KO
koraknaprijed
13:08 30.03.2019.

Krali,pljačkali i muljali, sve u ime "antifasizma".

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
13:28 30.03.2019.

IDS je rak u Istri.

AG
Agricola
13:45 30.03.2019.

Ja sam isto protiv toga da hrvatski porezni obveznici plaćaju istarsku mafiju zvanu IDS. I toj mafij na čelu nisu nikakvi Miletić i Flego, to su obične marionete, nego je capo di tutti capi upravo Ivan Jakovčić, najveći lopov međueđu političarima u Hrvatskoj koji je izgleda zaštićen kao lički medvjed. Zašto se ne ispitaju navodi bivšeg IDS-ovca Damira Kajina o kriminalu u Istri? U ovom slučaju mi je jedino žao radnika, ali što se može, to je kapitalizam i druge firme su propale, ide se dalje i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije