Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ NEZADOVOLJAN

'Neka Ostojić već sutra raspiše natječaj za pripravnički staž'

ante čorušić,darko milinović (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
Autor
Sonja Hoffman
30.01.2013.
u 15:13

Milinović: Ostojić mladim liječnicima poručuje da idu van jer ovdje neće moći dobiti posao

Na inicijativu Mladeži HDZ-a danas je održana konferencija za novinare na kojoj je izraženo nezadovoljstvo stanjem u zdravstvu i smanjivanjem prava mladih liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika.

- Pozivamo ministra zdravlja Rajka Ostojića da već sutra raspiše natječaj za njihov pripravnički staž - poručili su iz HDZ-a .

Bivši ministar zdravstva Darko Milinović kazao je da im ministar Ostojić svojim neraspisivanjem natječaja onemogućuje daljnje školovanje i poručuje "Idite van, jer ovdje nećete moći završiti svoje školovanje i nećete dobiti posao".

- Neka raspiše staž odmah, a ne, kako je najavio, u travnju, jer to je onda predizborna kampanja za lokalne izbore - ocijenio je Milinović Ostojićeve najave. Naglasio je i da Hrvatskoj nedostaje četiri tisuće liječnika, te podsjetio da je za prošle vlade u četiri godine mandata 4872 mladih liječnika i liječnica dobilo plaćen pripravnički staž, a njih 1767 plaćenu specijalizaciju. Podsjetio je da je u 2010. godini u hrvatskoj povijesti odobreno najviše plaćenih specijalizacija - njih 510.

- Za sve to uloženo je 441.034.538 kuna u ljudske potencijale - rekao je. Katastrofalnom Ostojićevom porukom mladim zdravstvenim djelatnicima Milinović smatra i neraspisivanje natječaja za pripravnički staž za 250 mladih fizioterapeuta i laboranata.

Ističući da sadašnji zdravstveni sustav nije financijski održiv, Ante Čorušić je kazao da su ministri Rajko Ostojić i Slavko Linić svojom odlukom o smanjivanju doprinosa iz zdravstva s 15 na 13 posto odgovorni za značajan nagomilani dug državnih i županijskih bolnica. Čorušić smatra i da ministar Ostojić, koji je i SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, ne može odgovorno paralelno obnašati te dvije funkcije, jer se funkcija ministra zdravlja ne može obnašati volonterski. Čorušić je novinarima pokazao i "Prednacrt programa razvoja zdravstva u Hrvatskoj od 2013. do 2020." HDZ-ova Odbora za zdravstvo.

>> Milinović protiv prijedloga Zakona o strateškim investicijama

>> Ministar Rajko Ostojić tužit će Milinovića za klevetu

Komentara 3

AK
akil
16:31 30.01.2013.

Dado,u pravu si.Mladi će otići i nikada više neće se vratiti,a Ostojić o tome ne razmišlja.On je htio i bolnicu u Gospiću ukinuti,pa zaboga di muje pamet???

OB
-obrisani-
16:43 30.01.2013.

Ostojić se plaši mladog naraštaja, te ih upućuje na rad u inozemstvo. Možda se plaši Kelavićevih studenata, današnjih liječnika koji nisu sposobni pružiti trenutnu medicinsku pomoć, kao što su to učinkoviti liječnici vladari u ovoj Hrvatsko. Njima je cilj štoo manje zdravih a što više odlazećih kojima su oni presudili. Za nekorumpirane, nestranački ufoteljene liječnike bolje je da otiđu što dalje od hrvata. Dado je trebao u pravo vrijeme napraviti reda i ne dozvoliti kriminalcima da se bogate. Znamo da su svi u jednom složni, a to je da što više i bolje iskoriste moć vladavine. U zdravstvu nema osobe koja je na pošten put, nastojala voditi zdravstvo i ne davati mogućnost otvaranja privatnih ordinacija, poliklinika i sklapanja štetnih ugovora sa materijalistima iz HZZO-a. Tko njima da sudi? Nitko pa ni Linić sa njegovom Listom srama.

OB
-obrisani-
18:34 30.01.2013.

. ...Milinović: Ostojić mladim liječnicima poručuje da idu van jer ovdje neće moći dobiti posao od HDZ-a...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije