Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko

'Neka me ne upetljavaju u aferu SMS oni koji su sada u panici'

Tomislav Karamarko
Foto: Robert Anic/PIXSELL
25.10.2018.
u 09:11

I dalje vjeruje da je HDZ pokraden 2015. u APIS-u, kako bi ga se zbog lošeg rezultata maknulo s vrha stranke, a da su u to bile uključene i neke osobe iz HDZ-a

Nastavak istrage o aferi “SMS” i curenju povjerljivih informacija drži i dalje u fokusu tu aferu u kojoj se na razne načine spominju i uključena su imena iz bivšeg i aktualnog državnog vrha. U jučerašnjem tekstu u Večernjem listu pobrojeno je nekoliko teorija o tome tko navodno vodi “raspetljavanje” ili upletanje pojedinaca iz vrha države ili vrha HDZ-a u aferu koja je pokrenuta kada su službe otkrile upetljanost informatičara Franje Varge, osumnjičenog da je proizvodio falsificirane SMS-ove za korisnike unutar HDZ-a i za potrebe obrane Ivice Todorića i Zdravka Mamića.

U jednu od teorija “upadaju” navodno i osobe iz kruga Tomislava Karamarka. Koji bi, prema tim teorijama, imao motiva otežavati poziciju i Milijana Brkića Vase, ali i Andreja Plenkovića koji ga je naslijedio.

Samo ga je jednom sreo

Objava takvih teza izazvala je reakciju Karamarka, koji preko bliskih suradnika žestoko opovrgava bilo kakvu upletenost u aferu koja je već prerasla u politički skandal koji potresa i državni vrh i vrh HDZ-a.

Karamarko odbacuje teze da je Franju Vargu poznavao u vrijeme dok je bio na čelu HDZ-a, kaže da je Vargu upoznao tek 2017., kada više nije bio na pozicijama. Upoznao ga je gotovo slučajno, a doveo mu ga je njegov prijatelj koji pak nije u politici i vlasti i nema s njima veze.

Karamarko je s Vargom razgovarao jer je i inače tražio osobe koje bi mu mogle pomoći u “forenzici” rezultata parlamentarnih izbora iz 2015. jer je imao indicija da se dogodila krađa dijela saborskih mandata HDZ-a. Karamarko je Vargi kazao da ga zanima tko je s pomoću APIS-a sudjelovao u krađi glasova te time i mandata.

Karamarko, naime, i sada vjeruje da se ta krađa zbila te da su u nju bile uključene i neke osobe iz HDZ-a. Motiv te krađe, prema Karamarku, namjera je da se uspjeh HDZ-a na izborima umjetno smanji, kako bi se onda to stavilo na teret Karamarku i time kompromitiralo njegovo vođenje stranke kao neučinkovito i zbog kojega je stranci pao rejting. Karamarko smatra da je on ujedno smetao i protivnicima lustracije koju je namjeravao provesti, a i interesima raznih uvozničkih lobija. On u taj kontekst dovodi i svoju odlučnost da s mađarskim MOL-om dogovori nagodbu prije sudske odluke koja nije išla u korist Hrvatske. Karamarko danas, nakon raspletanja sudovanja RH-MOL, drži da se i u tom slučaju pokazalo da je bio u pravu.

Smatra da je u cijeloj priči on bio žrtva, tako da ne želi da ga se i dalje upetljava u aferu s Vargom, kojeg je, kažu njemu bliski, ionako u životu sreo samo jednom. Međutim, i dalje je, u nekoliko navrata, bio s Vargom u kontaktu, ali Varga nije napravio ništa na “forenzici” i saznanjima koja su zanimala Karamarka. Varga, Karamarkov je dojam, osoba je koja ima velikih životnih problema i tražio je učestalo novčanu pomoć objašnjavajući to time da nema za alimentacije, hranu, pelene, za život, pa mu je Karamarko pomagao, kao što bi i drugima u takvim nevoljama.

“Više nisam u politici”

Tako se i dogodilo da je i telefonski razgovor Karamarka s Vargom “uletio” u mjere praćenja pod kojima je Varga već bio, prenose njegovi prijatelji.

Bivši šef HDZ-a stoga moli sve da ga više ne upetljavaju u razne teorije o njegovu sudjelovanju u toj aferi, a neka upetljavaju one u HDZ-u koji su Vargu poznavali i s njim radili od 2014./2015., što on nije. Karamarko ujedno poručuje preko prijatelja kako on više i nije u politici, pa neka ga izostave, “a vrijeme će ionako pokazati koliko su u sve to uključeni oni koji su sada u panici i tvrde da ništa ne znaju”.

>> Pogledajte kronologiju afere lažnih SMS-ova

Komentara 65

GU
Gustirna
09:31 25.10.2018.

A tko normalan jos uvijek ,ne da sumnja, vec je uvjeren da je udba koja je u apis zaposljavala svoje i one koji su se htjeli upisati u sdp, falsificirala rezultate izbora...jer karamarko je udbin smrtni neprijatelj ,koji je toj udbi a time i njezijim medijima otvoreno najavljivao lustraciju...inace taj smrdljivi udbaski apis je ponovno upleten u zadrzavanju udbe na vlasti preko prebrojavanja glasova za referendum..,

Avatar korona
korona
09:56 25.10.2018.

Ma na vlast su nam na prijevaru došli razni nabigu,ice, dalmatinski ,brački i hvarski orjunaši ,sinovi jugokomunističkih kadrova i udbaši .Ma njima je u genima ostalo prijevare i mučke od svojih predaka. .Ministar Božinović 404 glasa, Predsjednik Sabora 808. glasova,aova,a većina nije dobila niti jedan glas .Neki su došli iz sasvim drugih stranaka koje su na izborima bili ljuti protivnici HDZ-u.U Saboru ih podržavaju razni osuđeni i ne osuđeni lopovi, kriminalci, petokolonaši iz 91 i osuđeni ratni zločinci.

HL
hlevnjak
10:03 25.10.2018.

svi ste vi neduzni mamu vam jebem na nasij grbaci zivite bez radnog staza nakrali ste se i jos kradete i nikom nista vuk pojeo magare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije