Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer poručio

Plenković: Tko god da mi radi o glavi, neće uspjeti

Andrej Plenković
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
23.10.2018.
u 20:28

Odgovorio je i na pitanje je li razgovarao s Milijanom Brkićem: Razgovarali smo prije, on je demantirao bilo kakvu vezu s nekom aferom

Tko god da mi radi o glavi, neće uspjeti, poručio je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon sastanka Kluba zastupnika te stranke.

Upitan što misli tko mu radi o glavi, vezano uz aferu SMS i falsificiranje dokumenata, Plenković je rekao da ne sumnja ni na koga, prenosi N1.

- Tko god radi, neće uspjeti. Ne sumnjam na nikog, ali očekujem od svih koji istražuju ovo što se kolokvijalno zove afera SMS da to istraže do kraja, jer tu se fabriciranjem različitih dokumenata nastojalo destabilizirati političku scenu - rekao je Plenković.

Odgovarajući na pitanje tko će biti HDZ-ov predsjednički kandidat, obzirom da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla da je još uvijek prerano da se izjasni i da će čekati vrijeme nakon europskih izbora, a Branko Bačić rekao da se treba odlučiti do jeseni, Plenković je rekao da za njega nema dilema.

- Ja mislim da smo se ona i ja dobro razumjeli. To znači da nemam nikakvih dilema. Mislim da znam što će se odlučiti - rekao je Plenković.

Komentirajući navode da je savjetnik predsjednice Vlado Galić komunicirao s informatičarem iz Belišća Franjom Vargom osumnjičenim da je lažirao SMS poruke Plenković je rekao da ga poznaje.

- Znam ga, ali ne da smo najbolji prijatelji, ali smo se vidjeli i znam da je išao kod predsjednice prije nešto više od godine dana - rekao je Plenković, dodajući da tu treba sve rasvijetliti.

Odgovorio je i na pitanje je li razgovarao s Milijanom Brkićem

- Razgovarali smo prije, on je demantirao bilo kakvu vezu s nekom aferom - rekao je.

Plenković je također rekao da ne vidi problem u tome što će se guverner HNB-a, Boris Vujčić, pojaviti na predstavljanju knjige bivše ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić, dodajući da će i sam doći na predstavljanje ako ulovi vremena jer ga to zanima. Komentirao je i nove mailove u kojima stoji da su dijelovi lexa Agrokor promijenjeni prije nego što su došli na glasanje u Vladu. 

- Ja s ovom distancom od godinu i pol dana, mogu još jednom ponoviti, mislim da smo u vrlo kratkom roku donijeli vrlo važan zakonski okvir - rekao je.

Pogledajte video žustre rasprave Plenkovića i Marasa u Saboru:

Komentara 48

Avatar MK
MK
21:57 23.10.2018.

Sam sebi radi o glavi... Kakav spin - čemu izmišljati afere kad imamo BORG? Hoće li biti "komisije" koja će provjerit prebrojavanje APISa? Ko izvrče Biskupove rijeći? Ko je lagao i obmanjivao svoje vlastite saborske zastupnike u vezi autora Lex-Agrokora i bezvrijedne izjave Vlade u vezi IK...? Ovakav Spin samo govori koliko mu je rating odletio u podrum...

Avatar navijač
navijač
21:19 23.10.2018.

Ako izvuče do izbora to mu je plafon.

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
20:38 23.10.2018.

E moj Anemija, ti i tvoji poltroni sami sebi o glavi radite! Ući ćete u povijest kao izdajnici. Jednako kao jugokomunisti: mesić, račan i ostali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije