Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTETA 100 000 KUNA

Neispravan punjač mobitela izazvao požar kuće: Mladić se spasio bacanjem kroz prozor

Vatrogasci
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
03.03.2020.
u 20:39

Policijskim očevidom, u kojem je sudjelovao i inspektor za zaštitu od požara i eksplozija PU međimurske, utvrdili su da je uzrok požara tehnički kvar, odnosno kratak spoj nastao zbog neispravnog punjača u trenutku punjenja mobitela.

U nedjelju u jutarnjim satima zapalila se kuća obitelji Štampar iz Hodošana nakon kratkog spoja koji je izazvao neispravni punjač mobitela

- Bila je nedjelja, negdje oko 4 sata, kad je kći (13) osjetila dim i vidjela da je izbio požar u sobi do ulice. Mi smo spavali u drugom dijelu kuće. Bila sam u šoku i nisam znala što da radim. Sin (17) i kći su bili pribraniji te su me, jer se nakon operacije noge krećem uz pomoć dvaju štaka, doslovce izvukli iz kuće, kazala je vlasnica kuće 43-godišnja Đurđica Štampar za 24sata. 

Njezin sin se vratio u kuću da spasi mačku, no ona je, nažalost, uginula, dok se mladić spasio skokom kroz prozor. Makar su im vatrogasci gotovo prvi susjedi, oni nisu mogli ugasiti vatru koja je gutala sve pred sobom jer nisu imali boce s kisikom kako bi ušli u prostorije koje su bile pune dima. 

Njima je nakon 15 minuta stiglo pojačanje iz JVP-a Čakovec s bocama s kisikom i ubrzo su ugasili vatru, ali za tih 15-ak minuta vatra je napravila golemu štetu.

- Morat ćemo mijenjati svu stolariju i instalacije te kupiti novi namještaj za dvije prostorije koje su u potpunosti izgorjele, a ostali dio kuće će trebati detaljno očistiti. Prema prvoj procjeni, radi se o šteti od najmanje 100.000 kuna, ako ne i većoj - smatra vlasnica. 

Vatra je zbog kratkog spoja krenula od utičnice u koju je netko uključio punjač, dok se uz nju nalazio i trosjed, koji je prvi zahvaćen vatrenim jezicima i dalje je put vatri bio otvoren. Obitelj je kuću kupila prije nekoliko godina i sasvim ju je temeljito renovirala. Tijekom adaptacije na plafon obitelj je postavila drvenu lamperiju, koja je izgorjela, no zbog betonske deka vatra se nije probila na krovište. Policijskim očevidom, u kojem je sudjelovao i inspektor za zaštitu od požara i eksplozija PU međimurske, utvrdili su da je uzrok požara tehnički kvar, odnosno kratak spoj nastao zbog neispravnog punjača u trenutku punjenja mobitela.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije