Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Mi kao vlada ne možemo utjecati ne možemo utjecati na neovisnost pravosuđa'

Penava je u svom istupu prozvao niz institucija tvrdeći da se nije učinilo dovoljno u rasvjetljavanju ratnih zločina i kod potrage za nestalima
10. rujna 2018. u 16:34 13 komentara 318 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

I potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede prokomentirao je istup gradonačelnika Vukovara Ivana Penave koji je najavio mirne prosvjede u gradu kako bi napravili pritisak na nadležne institucije koje bi trebale procesuirati ratne zločine. Penava je u svom istupu prozvao niz institucija tvrdeći da se nije učinilo dovoljno u rasvjetljavanju ratnih zločina i kod potrage za nestalima.

tomislav tolušić 'Proizvodnja šećera jedan je od najjačih hrvatskih izvoznih aduta'  

- Sigurno da se u tom pogledu može napraviti više iako u zadnje dvije godine ima pomaka u određenim procesima. Dolazim iz Virovitičko-podravske županije i jedan od najvećih pokolja u Domovinskom ratu je bio u Četekovcima, Čojlugu i Balincima i u Voćinu.

Zadnjih godinu dana su zločinci koji nisu bili procesuirani, procesuirani. Da li se to moglo napraviti 2000. ili 2005.? Sigurno da. Ono što moramo znati je da mi kao Vlada ne može utjecati na neovisnost pravosuđa, DORH-a i ostalih koji tu trebaju odrediti svoj dio posla.

Srđan Milaković Srđan Milaković: 'Penava je zaboravio spomenuti likvidacije srpskih civila u Vukovaru...'

Policija je svoj dio posla davno odradila. Meni je drago da u zadnje dvije godine imamo pomake u određenim procesima, rekao je Tolušić.

>> Pogledajte video - Razgovor s Bojanom Glavaševićem

[video: 26434 / Pogledajte gostovanje Bojana Glavaševića u studiju Večernjeg TV-a:]
Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

 • ing-12345:

  Možete promijeniti zakone i organizaciju pravosuđa ispravak krivog navoda : krivosuđa u Hrvatskoj. A da možete djelovati na to krivovosuđe upravo nam je pokazao ministar unutrašnjih poslova Božinović kod skandalozne presude narko dileru Kruljcu koji je "samo čuvao" drogu sa ... prikaži još!u sa vagom i 130.000 eura za Toma Forda, koji je brat Alana Forda.

 • rightside:

  ma daj? zbilja nemozete utjecat??))))))) a ko uopce onda moze nesto naredit ili reci pravosudju? npr jezic vam jos nije vratio 5,5mil. eura i to ste vi vec zaboravili? ko i njegovo procesuiranje..ili je tih par milja dar njemu jer ... prikaži još! je svjedocio protiv sanadera?? da sad ne spominjem sve slucajeve po redu,, penava vam je dobro rekao,, maknite se ako to ne mozete rjesit,,

 • Avatar maldex
  maldex:

  Vidi lumena što nam ispriča : "Na neovisnost pravosuđa ne mogu utjecati" !? Ali zato jako dobro mogu utjecati na OVISNOST pravosuđa.