Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVZ osudio napade na vatrogasce

'Nedopustivo je da doživljavaju napade od pojedinaca o čijoj sigurnosti brinu'

požar krov vatrogasci
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/3
14.04.2020.
u 19:00

Hrvatska vatrogasna zajednica podsjetila je da je prilikom intervencije u naselju Pribislavec u Međimurskoj županiji vatrogasno vozilo gađano kamenjem, a jedan vatrogasac je ozlijeđen.

Proteklih je dana zabilježeno nekoliko napada na vatrogasce. Hrvatska vatrogasna zajednica podsjetila je da je prilikom intervencije u naselju Pribislavec u Međimurskoj županiji vatrogasno vozilo gađano kamenjem, a jedan vatrogasac je ozlijeđen.

U naselju Donje Vratno u Varaždinskoj županiji vatrogasci su spriječeni u gašenju požara, a s jednog vozila je ukradena oprema.

"Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje bilo kakav napad na građane i pripadnike žurnih službi, a osobito u ovim izuzetno zahtjevnim trenucima u kojima vatrogasci, osim svoje redovne djelatnosti, sudjeluju u provođenju mjera sa svrhom smanjenja širenja zaraze, kao i u sanaciji posljedica potresa. Priroda vatrogasnog posla je opasna s obzirom na ekstremne uvjete u kojima rade, no nedopustivo je da doživljavaju napade od pojedinaca o čijoj sigurnosti upravo oni brinu! Pozivamo vatrogasce da i dalje nastave savjesno obavljati svoj posao, a sve napade na osobe ili opremu prijave nadležnim policijskim postajama", ističu u HVZ-u i dodaju da ozlijeđenom vatrogascu žele što brži oporavak i povratak na dužnost. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije