Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
thaci o bruxellesu

'Neću razgovarati o rezoluciji i autonomiji Srba na Kosovu'

\'Kosovo\'s Prime Minister Hashim Thaci speaks during an interview with Reuters in Istanbul May 21, 2010. Thaci  welcomed NATO plans to reduce troop levels by two-thirds this year as a sign of confide
Reuters/Pixsell
14.01.2013.
u 21:51

Thaci je najavio kako će na sastanku s Dačićem razgovarati i "o rasformiranju ilegalnih struktura Srbije na sjeveru Kosova kao i o mehanizmima za transparentnost izdvajanja i uporabu sredstava za srpsku zajednicu na Kosovu

 - Prijedlog Srbije da općine sa srpskom većinom dobiju status autonomnih općina je neprihvatljiv i nećemo dozvoliti da se nađe na stolu na pregovorima u Bruxellesu - rekao je kosovski premijer i glavni pregovarač s Beogradom Hashim Thaci na današnjem sastanku s vođama kosovskih parlamentarnih stranaka uoči odlaska u Bruxelles gdje je za 17. siječnja dogovoren nastavak dijaloga, javlja agencija Tanjug pozivajući se na priopćenje ureda kosovske vlade. 

Thaci je rekao kako u nastavku dijaloga kosovska vlada neće prihvatiti razgovarati, kako je rekao, o statusu Kosova, odnosno neovisnosti, teritorijalnoj cjelovitosti i međunarodno priznatim granicama, unutrašnjoj organizaciji koja je uspostavljena shodno planu Ahtisaarija i Ustavu Kosova kao i ostvarivanju svih sporazuma koji su postignuti tijekom tehničkog dijaloga. Među ciljevima razgovora, kako se navodi u priopćenju, bit će \"uklanjanje sigurnosnih struktura Srbije sa sjevera Kosova, stvaranje uvjeta za održavanje slobodnih izbora u općinama na sjeveru Kosova i za sudjelovanje građana ovog dijela države na općim izborima na Kosovu\".

Thaci je najavio kako će na sastanku s Dačićem razgovarati i \"o rasformiranju ilegalnih struktura Srbije na sjeveru Kosova kao i o mehanizmima za transparentnost izdvajanja i uporabu sredstava za srpsku zajednicu na Kosovu kojima bi se upravljalo iz kosovske vlade, uz predstavnike srpske i međunarodne zajednice\". Kosovo očekuje, može se pročitati iz priopćenja, da se na kraju procesa postigne \"međunarodno obvezujući sporazum o normalizaciji odnosa između dvije zemlje, koji će jamčiti EU, SAD i zemlje velike petorke \", te da \"omogući učlanjenje Kosova u UN i druge međunarodne mehanizme”. Kosovo ne očekuje priznanje Srbije, ali drže kako se Kosovu mora osigurati ulazak u UN i otvoriti put za učlanjenje u NATO i EU.

>>Ultranacionalisti optužuju srpski državni vrh da se odrekao Kosova

Komentara 2

Avatar cro1com
cro1com
22:08 14.01.2013.

Thaci dodi spasavaj Hrvatsku.

OB
-obrisani-
22:25 14.01.2013.

14.01.2013. u 22:08h cro1com je napisao/la: Thaci dodi spasavaj Hrvatsku. -- jedino što vam može ponuditi je beli prah po povoljnoj ceni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije