Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jandroković o presudi u slučaju Fimi media:

'Nosim politički teret svih ovih godina, ali neću prihvatiti odgovornost za nešto za što nisam kriv'

Jandroković komentirao odluku Vrhovnog suda u slučaju Fimi Media
Patrik Macek/PIXSELL
14.10.2021.
u 14:14

U onim trenucima nije mi bilo svejedno i nisam se dobro osjećao zbog stvari koje su se događale, kazao je Jandroković

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je presudu u slučaju Fimi media. Kazao je da nije znao za radnje koje se spominju u presudi, što je dokazano i u postupku. Nosim i sam politički teret sve ove godine, politički suparnici me ne štede zbog svega što se događalo tih godina, ali nikako neću i ne želim prihvatiti odgovornost za nešto za što nisam kriv, naglasio je šef Sabora.

"Skrenuo bih pažnju na presudu, jer presuda je ključna. Iz nje se točno vidi koje su osobe krive ili odgovorne, iz presude se vidi da HDZ kao pravna osoba posljedično snosi odgovornost. Ne možemo govoriti o kolektivnoj odgovornosti, što su potvrdili i pravni stručnjaci", kazao je Jandroković.

Potpuno je jasno da iz pojedinačne odgovornosti tj. krivnje fizičke osobe koja je tada vodila stranku proizlazi odgovornost pravne osobe, dodao je.

"Nisam znao za radnje koje se spominju u presudi, što je dokazano i u postupku, a i u samoj presudi. Dakle biti član Predsjedništva ne znači da ste informirani o radnjama koje su se događale. Iz same presude vidljivo je tko su osobe koje su u tim radnjama sudjelovale. Još jednom ću kazati ono što sam ponavljao sve ove godine. S tim stvarima nisam bio upoznat niti je to bio posao kojim sam se trebao baviti", rekao je

"Što se tiče osjećaja razočarenja, prošlo je od tada 12, 13 godina. Osjećaji su puno drukčiji nego što su bili onda. U onim trenucima nije mi bilo svejedno i nisam se dobro osjećao zbog stvari koje su se događale", dodao je.

"HDZ postoji 32 godine i zaslužan je za mnoge uspjehe i ostvarenje ciljeva, ali imao je i posrtanje koje se dogodilo i zbog kojeg sada plaćamo političku cijenu", izjavio je.

"Nosim i sam politički teret sve ove godine, politički suparnici me ne štede zbog svega što se događalo tih godina, ali nikako neću i ne želim prihvatiti odgovornost za nešto za što nisam kriv", naglasio je. 

Podsjetimo, Vrhovni sud je djelomično potvrdio presudu iz ponovljenog postupka u slučaju Fimi media pa će HDZ zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i tvrtki morati platiti 3,5 milijuna kuna kazne, dok je bivšem premijeru Ivi Sanaderu kazna s osam smanjena na sedam godina zatvora.

Sanader će, osim blaže kazne, državi po pravomoćnoj presudi Vrhovnog suda morati vratiti 14,9 milijuna kuna nesrazmjera između imovine i zakonskih primanja, odnosno 1,25 milijuna kuna manje nego što je u prvostupanjskoj presudi odredio zagrebački Županijski sud.

 

Komentara 21

VA
vadis1
14:24 14.10.2021.

Sanader je veliki kriminalac. Zatvorska kazna koju je dobio je mala koliko je taj lopov nastetio Hrvatskoj. Svu pokradenu imovinu mu treba oduzeti uz kamate. Nikada se nece otkriti koliko se je on nakrao. Ovo je samo jedan mali dio. On se je iz Austrije vratio u Hrvatsku bez novca. To pouzdano znam. Kako Vidosevic jos nije osudjen? Kako Kalmeta, Pasalic itd, i cijela plejada “vrlih domoljuba” nisu odgovarali za teski lopovluk. Kako je Cermak postao bogat?

DJ
djakputnik
14:19 14.10.2021.

A vid njonje zvanog "Nevini".

Avatar Cadafel
Cadafel
14:26 14.10.2021.

Još jednom.....Službeno: HDZ je opljačkao Hrvatsku Također službeno: HDZ je daleko najpopularnija stranka u Hrvatskoj Demokracija se brine da niti jedan narod ne živi bolje nego što zaslužuje. Za ostalo se brinu Darwin i Ryanair, vidjet ćete ubrzo... na popisu stanovništva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije