Naslovnica Vijesti Hrvatska

Necijepljenoj djeci u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabranjen odlazak u vrtić

Zabrana vrijedi i za djecu koja imaju kontraindikacije za cijepljenje.
13. lipnja 2018. u 12:08 1 komentara 337 prikaza
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Referentni centar za epidemiologiju Ministarstva zdravstva naložio je dječjim vrtićima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji da djeci koja nisu cijepljena protiv ospica zabrane pohađanje vrtića dok se ne procijepe, a niti djelatnici koji se ne mogu cijepiti ne smiju dolaziti na posao.

Konferencija za medije ispred Opće bolnice zbog pojave ospica na dubrovačkom području RASTE BROJ Ospice potvrđene kod 12 ljudi, sumnja se na još nekoliko slučajeva

Zabrana vrijedi i za djecu koja imaju kontraindikacije za cijepljenje.

Riječ je o mjeri sprječavanja i suzbijanja ospica, koje se na području Dubrovačko-neretvanske županije šire od 25. svibnja. Kao razlog ovih mjera navode se 'rizični čimbenici za pojavu i širenje epidemije ospica': nizak cjepni obuhvat, grupiranje slabo procijepljene djece u dječjim vrtićima i prenapučenost vrtića.

Uz to, svi djelatnici vrtića koji nemaju dokumentirana dva cijepljenja protiv ospica ili laboratorijsku potvrdu preboljenja tog virusa, moraju se cijepiti protiv ospica, rubeole i zaušnjaka, ako nemaju kontraindikacije. Ako ih imaju, do daljnjega ne smiju dolaziti na posao.

1 / 7
Konferencija za medije ispred Opće bolnice zbog pojave ospica na dubrovačkom području
Ospice u Dubrovniku PREPORUKA DUBROVAČKIM RODITELJIMA Necijepljenoj djeci zabranjen dolazak u vrtiće U Dubrovniku novi slučajevi zaraze ospicama Dubrovnik Potvrđena još dva slučaja ospica, dvije osobe pod sumnjom na zarazu
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?