Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Nećemo držati lojtre ni HDZ-u ni Mostu. Plenković neka pokaže većinu ako je ima!'

Bernardić kaže kako SDP, kao odgovorna stranka, stranka koja je dva puta Hrvatsku "čupala iz duboke ekonomske i moralne krize, ne namjerava držati 'lojtre' niti HDZ-u, ali ni Mostu"
02. svibnja 2017. u 12:59 5 komentara 767 prikaza
Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u utorak u Saboru da je premijer Andrej Plenković sa zaštitom sukoba interesa, kriminala u Agrokoru i glasanjem o nepovjerenju trojici ministara cijelu Hrvatsku doveo u situaciju velike političke nestabilnosti koja će za rezultat imati i veliku ekonomsku nestabilnost, te je pozvao premijera da pokaže parlamentarnu većinu.

"Pozivam Vas da pokažete parlamentarnu većinu jer imate priliku presložiti parlamentarnu većinu ako možete, ako ne možete, onda ćemo to jasno i glasno svi zajedno konstatirati", poručio je Bernardić Plenkoviću.  

        Davor Bernardić Predsjednik SDP-a Bernardić pokušao nabrojiti 80 zastupnika, a onda je uskočila voditeljica...

Kako je obrazložio, SDP je zato danas i pokrenuo zahtjev za razrješenjem tri potpredsjednika Sabora iz redova HDZ-a, jer na taj način ta stranka želi da se u hrvatskom parlamentu uspostavi nova parlamentarna većina. 

Dodao je i kako će svi zastupnici SDP-a sutra glasati za opoziv ministra financija Zdravka Marića koji je po riječima predsjednika SDP-a "najodgovorniji za stanje u državnim financijama".

Davor Bernardić Šef SDP-a Bernardić poručio Plenkoviću: Pokaži većinu!

Upitan hoće li svi SDP-ovci glasati i za opoziv Bože Petrova, Bernardić kaže kako SDP, kao odgovorna stranka, stranka koja je dva puta Hrvatsku "čupala iz duboke ekonomske i moralne krize, ne namjerava držati 'lojtre' niti HDZ-u, ali ni Mostu".

Božo Petrov Kontra Bernardića Raskol u Klubu SDP-a: Dio zastupnika žele glasati za opoziv Petrova! Božo Petrov Zdravko Marić Tjedan raspleta Petrov pada, Marićeva sudbina neizvjesna Željko Reiner Burno u Saboru Reinera pitali ima li Plenković većinu: Sada to nije važno! Krešo Beljak Krešo Beljak: HSS je opozicija, Marića ćemo rušiti, protiv Petrova ne idemo

 

VIP izdvaja za Vas

 • Avatar fuk-po
  fuk-po:

  Pa što je ovima? I vi ste saborski zastupnici, a nemate pojma o parlamentarnoj demokraciji, Ustavu i proceduri. Halo, drugovi, Plenković je pokazao većinu dva puta, prvi put kad je dobio mandat od predsjednice, i drugi put kad je dobio ... prikaži još! povjerenje Sabora. Ne treba ju pokazivati svaki dan 20 puta, kad kome padne na pamet. Vi ste ti koji trebate dokazati da Plenković više nema većinu, bilo da izglasate nepovjerenje Plenkoviću, bilo vladi u cjelini, ili da raspustite Sabor. Ne mogu vjerovati kakvi su diletanti u ovom SDP-u, ponavljaju što im kaže Petrov koji svaki dan ima drugu priču.

 • Marko1337:

  Izdajica božo sa svojim podlacima sada će držati lojtru duduku beri i partiji obilježenoj komunističkim zločincima, terorom građana, pljačkom, gaženjem ljudskih prava

 • EroK:

  Vrdoljaku (HNS) smeta Hasanbegović !? Čovjeka nigdje nema, ali se oni ipak boje ... ? Ovo mi liči na naše susede ...