Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agonija Željezare Radnici blokirali ulaz u Sjevernu luku

Nećemo dopustiti da željeznu žicu odvozi Trast ili netko drugi!

Radnici splitske Zeljezare
Ivo Čagalj/Pixsell
26.02.2010.
u 16:00

Iako su ostvareni uvjeti za pokretanje stečajnog postupka, ništa se ne čini. Državnom odvjetništvu podnesena je prijava

Dvadesetak radnika Željezare Split predvođenih sindikalnim povjerenicima Mladenom Bekavcem, Tončem Mužićem i Jozom Ivančevićem blokiralo je ulaz u Sjevernu luku zbog dojave da se iznosi čelična žica namijenjena njihovu pogonu Hladna prerada čelika.

Prema riječima radnika, čeličnu žicu koja je odavno uskladištena u Sjevernoj luci navodno je Zlomrex, poljski vlasnik Željezare, dao tvrtki Trast za podmirenje potraživanja, odnosno isplatu dugova.

Radnici i sindikati podnijeli su kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu i od policije zatražili zabranu raspolaganja žicom.

U Sjevernoj luci, prema njihovim saznanjima, nalazi se oko 1500 tona željezne žice, a svaka tona vrijedna je 800 eura. Tvrde kako je već u nepoznato odvezena jedna trećina.

Razočarani, ogorčeni i prevareni, radnici Željezare Split naglašavaju kako još od prošlogodišnjega travnja očekuju otvaranje stečajnoga postupka, za što su ispunjeni svi zakonom utvrđeni uvjeti. No, ništa se ne događa. Vlada RH unatoč brojnim obećanjima, pa i jamstvima poput potpisa najmjerodavnijih dužnosnika, još nije pronašla novoga strateškog partnera.

Mjesecima žive od minimalca koji iznosi samo 2000 kuna, pritisnuli su ih krediti, nemaju novca za hranu.

Poručujući kako neće dopustiti da se žica iznosi iz Sjeverne luke ili bilo što iz Željezare, zaposlenici najavljuju da će najvjerojatnije peti put započeti štrajk glađu u prostorijama tvornice. Ne znaju više što će.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije