Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJE SE I KOD NAS

Nebo iznad Europe narančaste je boje, evo o čemu je riječ

Dust from the Sahara makes the sky misty behind a former Swiss Air Force Mirage 2000 fighter in Payerne
Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS
1/4
16.03.2022.
u 10:41

Kiša sa saharskim pijeskom padala je i u Švicarskoj, Njemačkoj, ali i u Virovitičko-podravskoj županiji

Saharski pijesak iz sjeverne Afrike širi se Europom, a čini se da je došao i na područje Hrvatske iako ne u tolikoj mjeri kao primjerice u Švicarskoj, Španjolskoj ili Njemačkoj. 

Nebo je, naime, u Španjolskoj jučer bilo narančaste boje jer je prašina iz Sahare vjetrom prešla Sredozemno more i spustila se s kišom na europsko tlo. 

VIDEO Pogledajte nevjerojatne prizore narančastog neba u Švicarskoj: "Obojio" ga je afrički pijesak iz Sahare.

 

Kiša sa saharskim pijeskom padala je i u Švicarskoj, Njemačkoj, a srpski mediji javljaju da je i kod njih zaprljala automobile. 

ICV javlja kako je i na području Virovitičko-podravske županije padala kiša koja ostavlja prljave tragove na automobilima. 

Kiša je danas najavljena u većini unutrašnjosti pa se nemojte začuditi ako vam automobil bude prekriven narančastom prašinom. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 8

GE
geler203
12:15 16.03.2022.

Kakve je boje nebo iznad Francuske, točnije korzike i što ima novo oko događanja naroda na Korzici i demokratskom pravu na samoopredjeljenje?

PA
pavlov
15:00 16.03.2022.

Znači treba pripremiti miniwash.....

RO
Rocinante
12:51 16.03.2022.

Lažu vas! To je od Vegete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije