Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodikov apsolutni uvjet

Ne želi u Predsjedništvo bez zastave RS

Milorad Dodik
Foto: RANKO CUKOVIC/REUTERS/PIXSELL
1/7
08.10.2018.
u 18:15

Nemam ništa protiv da Komšić 'stavi svoju hrvatsku zastavu', rekao je Dodik

Novoizabrani srpski član državnog vrha BiH Milorad Dodik izjavio je u ponedjeljak kako neće ući u predsjedništvo ako tamo ne bude zastava Republike Srpske (RS). Predsjednik tog srpskog entiteta postao je na izborima u nedjelju član kolektivnog predsjedništva, zajedno s predstavnikom Hrvata Željkom Komšićem i Bošnjaka Šefikom Džaferovićem.

Najavio je kako planira nametnuti promjene pravilnika o radu, uključujući obvezno isticanje zastave entiteta gdje god se on nalazi. “To će biti moj apsolutni uvjet. Ako ne bude zastave RS u Predsjedništvu ja tamo neće ući”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjoj Luci. Dodao je kako nema ništa protiv da Komšić “stavi svoju hrvatsku zastavu”.

Dodik očekuje da će njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata nakon četiri godine ponovno postati dijelom vladajuće koalicije na državnoj razini i sudjelovati u radu Vijeća ministara BiH. Za HDZ BiH je kazao kako je ta stranka “apsolutni pobjednik kod Hrvata” pa je logično da također bude dio vlasti, a svejedno mu je tko će to biti s bošnjačke strane. “Ako većinu ima SDP bit će SDP, ako bude Stranka demokratske akcije (SDA) bit će ona, meni je svejedno”, kazao je Dodik.

Prema preliminarnim izbornim rezultatima, Dodik je dobio oko 30 tisuća glasova više od Mladena Ivanića, svog glavnog protukandidata i dosadašnjeg člana državnog Predsjedništva. Ivanić je najavio kako će zbog sumnje u neregularnosti zatražiti ponovno prebrojavanje glasačkih listića.

VIDEO: Pogledajte “okršaj” Plenkovića i Marasa u Saboru

Komentara 41

DU
Deleted user
19:51 08.10.2018.

dodik je u pravu voli svoje i štiti svoje e da mi hrvati imamo takvog

PL
@ploto@
19:42 08.10.2018.

Inače nije loše da Dodik vadi mast Izmetbegoviću i njegovim Arapima u vlasti.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
19:36 08.10.2018.

Za pocetak dobro!!!! Komsic je prevara koja nesmije uspjeti, treci entitet je na dnevnom redu i jedini izlaz iz krize!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije