Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRAVILA

Ne vraćaju se javni ovršitelji, bankrote će voditi - odvjetnici

Blokirani
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
21.04.2018.
u 09:14

Ministar Bošnjaković jučer se sastao s predsjednicom Blokiranih Miriam Kervatin, razgovarali su o ovršnom i Zakonu o stečaju potrošača.

Predstavnici Udruge Blokirani vraćaju se u radnu skupinu Ministarstva pravosuđa za izradu novog Ovršnog zakona. Dogovorila je to jučer njihova predstavnica Miriam Kervatin na sastanku s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem, s kojim je razgovarala i o izmjenama Zakona o stečaju potrošača čija je procjena učinaka puštena u proceduru.

– Uskoro će u javnu raspravu nacrt izmjena Zakona o stečaju potrošača, a Blokirani su tu kao netko tko će dati svoje prijedloge – kaže ministar te opovrgava da je rekao kako se u ovršni postupak vraćaju javni ovršitelji uz obrazloženje da bi ustrojavanje te službe usporilo postupak, a cilj im je što brže osloboditi dužnike čija je glavnica niža od 20.000 kuna i u blokadi su dulje od tri godine.

– Bankrote će voditi odvjetnici, imamo ih 5000, a možda i stečajni povjerenici i socijalni radnici – kaže ministar. Preliminarni nacrt novog Ovršnog zakona trebao bi biti gotov do srpnja. M. Kervatin predlaže da se otpis 20.000 kuna odnosi na sve blokirane, slaže se s ubrzavanjem postupka osobnog bankrota, a pozdravlja i činjenicu da će bankroti biti dobrovoljni uz jamstvo da za dug do tog iznosa nema ovrhe nad nekretninom.

Komentara 16

LI
liskovaca
09:49 21.04.2018.

ovo nije nikakvo riješenje!

BA
baegnian1
10:03 21.04.2018.

Ista stvar samo se drukčije zove. Treba ukinuti blokade računa, jer blokirati račun bi se smjelo samo nekom kriminalcu i to sudski dokazanom.

BL
bljak007
09:45 21.04.2018.

Nije g.... već d...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije