Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED

"Ne prihvaćamo čovjeka čije su ideologije odnijele živote"

prosvjed
Maja Šantoši/Pixsell
25.05.2010.
u 12:25

Predstavnici udruga naglasili su kako je kandidatura Mladena Kulića, bivšeg pripadnika ozloglašenog Papučkog odreda, omalovažavanje i blaćenje hrvatskih branitelja.

SLATINA – Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Slatine, koju sačinjavaju predsjednici Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Udruga HVIDR-a, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, Hrvatski časnički zbor Slatine i Klub 136. slatinske brigade HV-a, danas su prosvjedovali zbog kandidature Mladena Kulića, bivšeg pripadnika ozloglašenog Papučkog odreda, za mjesto zamjenika gradonačelnika Slatine u predstojećim Dopunskim izborima za srpsku nacionalni manjinu.

Predstavnici udruga naglasili su kako je taj čin još jedno omalovažavanje i blaćenje hrvatskih branitelja te da ne pristaju da na čelo grada, 19 godina poslije obrambenog osloboditeljskog rata, dođe jedan od vođa pobunjenih Srba, koji je osumnjičen, optužen, a potom neshvatljivo aboliran tijekom velikosrpske agresije.

- Ne prihvaćamo mogućnost da će na čelu našega grada stajati čovjek čije su ideologije na ovom području odnijele desetke života hrvatskih branitelja, kojima će, nije li apsurdno, kao predstavnik lokalne vlasti odavati počast na komemoracijama. Ne prihvaćamo mogućnost da će interese građana Slatine zastupati čovjek za kojega se pitamo – čije je interese zastupao u vrijeme pokolja nedužnih hrvatskih civila u Balincima, Četekovcu, Čojlugu i Voćinu, tvrde predstavnici Koordinacije ističući da provođenje prava nacionalnih manjina treba provoditi u skladu s ustavnim određenjima te stvarnim podacima o stanovništvu Slatine s kojima popis birača još uvijek nije usklađen.

Komentara 7

OB
-obrisani-
14:04 25.05.2010.

Mrtav srbin-dobar srbin

AU
autoritet
14:27 25.05.2010.

stvarno nevjerojatno pa što ta četnička stoka uopće radi u hrvatskoj!

DV
djon vejn
13:54 25.05.2010.

Obicna sprdnja i provociranje!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije