Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novac za manjine
Povratak na članak

Ne održi li skupštinu, Pupovac gubi milijune

Savjet za nacionalne manjine upozorava sve udruge da dostave zapisnike s godišnjih skupština, inače gube pravo sufinanciranja na rok od 3 godine

Komentari 41

RO
rowokopach
12:43 22.08.2012.

dajte nam agresora? vakula je nas, dzakula je vas? dajte nam agresora?

VL
VE
velikazmija
08:44 21.08.2012.

ovo treba raditi vlada ona je izvršna vlast neznam što presjednik vodi polemiku sa pupovcem on je trebao milanoviću skrenuti pozornost na te poslove koje pupovac optužuje presjednika i presjednik pupovca o poslovima presjednika novinari ne pišu dali je zabranana i niti o zampu --treba sve biti čisto i zamp i pupovac -

VL
OB
-obrisani-
08:50 21.08.2012.

serbi, pomozte rvatima i ukinite svoYU poličku stranku.....budite kao i druge manjine u svetu......trošite transparentno, namenski, ali ne u protuhrvaske projekte

VL
ZG
zorbas.grk
08:50 21.08.2012.

zabole me ova problematika kao čir na stražnjici

VL
Avatar marnie
marnie
09:09 21.08.2012.

Imamo i mi drugih manjina, poput Čeha, Slovaka, Mađara, koji su Hrvatsku uvijek osjećali svojom domovinom, pa bi bilo poželjno da se srpska manjina ugled na njih, a pogotovo s obzirom na činjenicu da je izgubila važnost koju je imalaa u dvije Jugoslavije. To što Josipović i njegovi potenciraju važnost Srba govori sve o njihovoj politici, koja ovoj zemlji radi o glavi, a to neće dobro završiti.

VL
VE
velikazmija
09:19 21.08.2012.

marnie pola komunista su srbi pola bjugoslaveni ubiti isti --misli samo da nije hrvatska --

VL
Avatar marnie
marnie
09:22 21.08.2012.

Bilo bi zanimljivo znati koliko naše druge manjine dobivaju novaca iz proračuna, pri čemu mi niti jednom nije upalo u oči da blate Hrvatsku, koja im je te iste novce dala. Najmanje što svaka razumna zemlja treba očekivati od svojih manjina, jest da ne pljuju po toj zemlji koja im daje novce. Srbi ionako shvaćaju Hrvatsku kao zlo, odnosno privremeno zlo, i rade na uspostavi nove Jugoslavije, a ako to ne, onda na povratu svog statusa božjeg naroda u Hrvatskoj !

VL
Avatar Stipo Li
Stipo Li
09:32 21.08.2012.

Ja neznam što se bune. Imaju više prava nego što su zaslužili nakon onoga što su radili 90-tih. Evo jedan primjer iz uglađene europe koji pokazuje kako se neki odnose prema onima koji su ih napadali. Sve do 1977. Francuskaska i Engleska su psa Njemačkog ovčara službeno vodili kao "alzaški ovčar"..... dovoljno govori o odnosu prema Njemačkoj, na tako banalnoj sitnici.

VL
SA
saad
09:37 21.08.2012.

"Srpska " manjina su petokolonasi,manjine u drugim drzavama Europe i svijeta,nemaju politicku zastupljenost,samo kulturnu,zasto je Hrvatska iznimka. To je najveci idiotizam,jer dolazi do mrznje izmedju vecinskog stanovnistva i "manjina" koje imaju privilegije,

VL
Avatar marnie
marnie
09:41 21.08.2012.

Evo primjera Njemačke, za koju nitko ne može reći da je nedemokratska zemlja, dapače, najdemokratskija je to zemlja. U parlamentu Savezne pokrajine Schleswig-Holstein sjede i zastupnici danske manjine, ali kada se glasuje o bitnim pitanjima, nemaju pravo glasa i moraju napustiti dvoranu. Pa nitko ništa ne zamjera Njemačkoj !

VL
Avatar Stipo Li
Stipo Li
09:46 21.08.2012.

S obzirom na stav prema manjinama europske države mogu se podijeliti u tri skupine: U prvoj skupini su države koje zastupaju ustavni princip jedinstvene nacije i ne priznaju svojim građanima nikakvo drugo etničko porijeklo, osim pripadanja jedin¬stvenoj naciji. Karakteristični primjeri su Francuska i Bugarska. One ne priznaju kategoriju nacionalne manjine i njihov je službeni stav da na njihovim teritoriji¬ma ne postoje nacionalne manjine. U drugoj skupini su države koje svoje etničke zajednice ne dijele na većinske i manjinske, te i one stoga nemaju kategoriju nacionalnih manjina. Tako, ove države nemaju kategoriju nacionalne manjine, već građane koji govore različitim jezicima, zbog čega im se najprije omogućava korištenje njihova jezika i na taj način osigurava nediskriminacija. Takve su primjerice skandinavske države. Treću skupinu država čine one koje poznaju pojam većinskog naroda i kategoriju nacionalne manjine, bez obzira na to kako je oni službeno nazivali. U ovu se skupinu ubraja velik dio država u tranziciji, ali i pojedine države EU kao što je Austrija.

VL
TO
Toni50
10:14 21.08.2012.

Zabranjena istina i odmah brisanje kada se radi o brutalnoj istini ....Nismo samo mi Hrvati cigani gledajte kada vam ubacimo kost vidi se odmah da smo mi svi balkanci brača !

VL
KR
kristov
10:23 21.08.2012.

Zamislite parazita i nadgrađana Srba u Hrvatskoj. Za njihove sanjarije o srpstvu ona Vlada prije ove, davala im 10 milijuna i to zamislite 5 legalnih i 5 ilegalnih milijuna i to kako bi kupila Pupovca, a ovi drugi iz ljubavi im to ne žele oduzeti, pa ih mole da dostave kakav - takav zapisnik o svom "dejstvu" te im nastavili davati. Budući se Pupovac napupio, sada traže druge pa od nekud izvlače Džakulu, koji je "na vrijeme" shvatio kako se agresija i klanje ne isplati, pa dočekao kraj rata u SMB uniformi i dočekao hrvatske policajce da mu umjesto ordena za početak stave lisice. Obzirom da je predsjednik s Pantovčaka ortodoksnim i osvjedočenim neprijateljima (Teršelić i sl.) dodijelio ordenja, ne bih se čudio da i ovome liku učini isto, pa ga odlikuje sa ordenom za hrabrost ili zasluge ili... Valjda će Hrvati progledati i kad sunce malo splasne, a i cijela situacija ide im na ruku i podići galamu i poduzeti potrebne aktivnosti. Vrijeme je szrelo, brže nego se mislilo!

VL
Avatar Django
Django
10:36 21.08.2012.

21.08.2012. u 10:14h Toni50 je napisao/la: Zabranjena istina i odmah brisanje kada se radi o brutalnoj istini ....Nismo samo mi Hrvati cigani gledajte kada vam ubacimo kost vidi se odmah da smo mi svi balkanci brača ! --------------------------- Ti ćešš postati Hrvat tek onda kad ti brača postanu braća :-)))

VL
AL
alapača
10:46 21.08.2012.

nije mi jasno, ako postoji pravilo ili zakon o godišnjim izvješćima i ako je za ta izvješća zadužena skupština snv koja nije zajedala dvije godine, kako se,na osnovu čega Pupovcu dodjeljuju ikakva sredstva. i zašto mu Savjet za nacionalne manjine blagonaklono stalno produžuje rok za predaju izvješća? šta radi državna revizija i zašto je uopće plaćamo?

VL
LU
luksa
10:52 21.08.2012.

@ kristov "Oni" su si kupili Pupovca, a "ovi" si sad za istu lovu kupuju Džakulu. Akontaciju im je dao na proslavi oluje u Kninu. Pupovcu sad preostaje čekati da na vlast dođu "neki drugi" pa da se opet otvori licitacija.

VL
ST
stipan
10:59 21.08.2012.

Ja naivac mislio da oni se razilaze u mišljenju kako napraviti bolje za svoju nacionalnu manjinu i dobrobit ali u PITANJU JE LOVA....Tko će dobiti više a PROGRAM koga briga za program ..budi uz onoga tko dijeli pa uzmi si više pa onda u Beograd pa oni traže još po službenoj dužnosti..samo neka vide šta dobijaju HRVATI u Srbiji.Predlažem tim genijalcima od vođa Srba da trže isto sa Srbe u Hrvatskoj kao što imaju Hrvati u Srbiji pa da vidimo šta bi dobili .Tamo nema deset frakcija i dobiju MINIMUM..

VL
SS
.smijmo se.
11:04 21.08.2012.

Baš smo mi Hrvati sretni, mi nemamo drugih problema osim problema srpske manjine, čak se je i Predsjednik "angažirao" u rješavanju njihovih problema. Predsjedniče, da li Vas mi plaćamo za taj posao??? . ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

VL
AN
Antiflašist
11:20 21.08.2012.

120 milijuna kuna!!!

VL
JA
james49
09:17 21.08.2012.

Najveći je problem što se srbi prvo osječaju etničkim srbima pa te onda stanovnicima Hrvatske.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.