Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

"Ne možemo vjerovati da se toljagama uništava imovina"

Nadamo se da će državne institucije napokon stati na kraj vandalskom i nezakonitom postupanju svih pojedinaca koji toljagama i rušilačkim pohodima na tuđe vlasništvo sebe postavljaju iznad svih zakona - kaže se u reagiranju.
23. ožujka 2010. u 16:04 10 komentara 7 prikaza
salonit
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Mi kao stečajni vjerovnici tvrtke Salonit d.d. zatečeni smo vandalskim ponašanjem i uništavanjem privatne imovine, a nije bilo reakcije mjerodavnih službi da se to zaustavi – piše u reagiranju na jučerašnji tekst o tome kako su radnici nasilno zauzeli tvornicu Salonit u Vranjicu. Reagiranje potpisuje Ivan Madunić.

– Ne možemo vjerovati da radnici koji su zaposlenici tvrtke Odlagalište sirovina d.o.o. Zadar, čije usluge plaća država, a koju plaćamo svi mi kao porezni obveznici, dođu u Salonit d.d. u stečaju, i to još u organizaciji sindikalnih vođa Ozrena Matijaševića i Joze Marića, i toljagama uništavaju imovinu – pišu vjerovnici. Zaključuju kako žele vjerovati da ovo nije način koji država podržava.

– Nadamo se da će državne institucije napokon stati na kraj vandalskom i nezakonitom postupanju svih pojedinaca koji toljagama i rušilačkim pohodima na tuđe vlasništvo sebe postavljaju iznad svih zakona i sudskih odluka – u svome je reagiranju poručila Udruga stečajnih vjerovnika Salonita.

Prekršajne prijave za Marića

Prekršajne prijave za Marića i Mikačića

Splitska policija podnjela je danas prekršajne prijave protiv Joze Marića, regionalnog predstavnika HUS-a i Marka Mikačića, predstavnika HUS-a za Salonit, zbog remećenja javnog reda i mira te uništenja i oštećenja tuđe stvari. Utvrđena je materijalna šteta od 500 kuna zbog razbijanja stakla.

Tri, dva, jedan – kuhaj!
Komentari ne staju! Gledatelji ovo zamjeraju pobjednici showa: 'Tužno. Trebala je to učiniti, nije fer'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • -obrisani-:

    .ebalo ih jedno staklo. To staklo vrijedi onoliko, koliko stečajni upravitelj pojede za jedan gablec.

  • RobyRoby:

    A kako nevjeruju da je unisteno zdravlje radnika, koji su stvarali ovu imovinu.

  • tamo-neka:

    ...zbog štete od 500kn se pozivaju na moral, pravdu i ostalo i imaju muda zgražati se nad tom štetom? ...a koliko štete su oni prouzročili radnicima i njihovim obiteljima unazad oho-ho vremena? ...tu sad nema morala, pravde i ostalog?... ...drž ... prikaži još! te se ekipico, i ja ću posvjedočiti da je staklo palo samo od sebe,a da ste ga vi samo pridržali...vidjela na tv...stvarno istina..