Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Bernardić:

'Ne može me se smijeniti na Konvenciji jer ona ne bira predsjednika'

Davor Bernardić
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
26.01.2018.
u 15:22

On je praktično izjavio da su žene bića drugog reda. Jeste li o ovome pitali Plenkovića?, osvrnuo se i na izjavu Ladislava Ilčića o utjecaju hormona na ponašanje žena

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je danas da "apsolutno ne razmišlja o ostavci" te ustvrdio da ga nije moguće smijeniti na izvještajnoj Konvenciji, iako Statut SDP-a tu opciju predviđa. Najavljuje i da će tražiti smjenu cijelog vodstva HRT-a i ukidanje TV pretplate ako se tamo nastavi veličati ustaški režim kako je to, kaže, napravljeno neki dan u jednoj njihovoj TV emisiji.

Prvo je pojasnio zašto smatra da ga se ne može smijeniti na Konvenciji, unatoč činjenici da članak 32. Statuta SDP-a propisuje da konvencija odlučuje o povjerenju predsjedniku/ci, te da u slučaju kada konvencija izglasa nepovjerenje predsjedniku/predsjednici SDP-a, njemu prestaje mandat i raspisuju se izbori za predsjednika/predsjednicu SDP-a.

– Predsjednika SDP-a su izabrali svi članovi i biraju ga svi članovi, a ne Konvencija. Ovo je, nakon što je SDP po najnovijem istraživanju narastao za dva posto, još jedan pokušaj destabilizacije stranke, još jedan u nizu spinova i obmana. SDP raste i od sada ćemo o pitanjima vezanima za stranku govoriti isključivo u stranci jer građani očekuju da rješavamo njihove probleme – kazao je Bernardić.

Bernardić s druge strane naglašava kako ga se ne može smijeniti na Konvenciji, iako je dan ranije i član Predsjedništva stranke Arsen Bauk rekao kako je teoretski moguće. Bernardić kaže kako treba pitati Bauka što je time mislio jer on ne razumije pitanje. Na komentar novinara kako je i drugi član Predsjedništva Peđa Grbin kazao kako se predsjednika stranke može smijeniti na Konvenciji, Bernardić uzvraća:

– Vrlo sam jasno odgovorio, predsjednik SDP-a bira se po modelu jedan član, jedan glas. Znači, konvencija ne bira predsjednika – kaže Bernardić.

Novinare je zanimalo i zašto je fokus svojih izjava stavio na satiru, a ne neke ozbiljnije probleme.

– Ako niste primijetili, možda vam nije u fokusu, SDP je ovih dana krenuo u intenzivnu kampanju za mlade. Što se slobode tiče, ja zaista vjerujem da je sloboda najveći civilizacijski doseg. Kad se ne bude moglo slobodno govoriti i izražavati ideje, tada ništa u državi nećemo promijeniti. Sloboda je prije svega – pojašnjava Bernardić. Osvrnuo se i na izjavu Ladislava Ilčića o utjecaju hormona na ponašanje žena.

– Ta izjava je skandalozna i diskriminatorna. On je praktično izjavio da su žene bića drugog reda. Jeste li o ovome pitali Plenkovića? To je njegov koalicijski partner i faktično član njegove Vlade. Ovo je Vlada skandala i afera. Sada štite falsifikatore koji vode obrazovnu reformu, a prije su štitili plagijatore – smatra Bernardić.

Komentirao je i prilog u HTV-ovoj emisiji Kod nas doma o "genijalnom Zagrepčanecu Živku Parcu i njegovu djetinjstvu u Drugom svjetskom ratu".

– U prilogu HTV-a, slikovito ću opisati, provlačilo se sretno djetinjstvo u NDH, najdraža igračka je figurica Hitlera. Kakav je to prilog? Upozoravam, ako se nastavi na ovako perfidan način veličanje fašizma i ustaškog režima tražit ćemo ostavku cijelog vodstva HRT-a i ukidanje tv pretplate, koju građani ionako preskupo plaćaju. Građani nisu zaslužili plaćati ovakvu javnu televiziju - zaključio je predsjednik SDP-a.

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
15:45 26.01.2018.

jbt,opet ovo nesposobno spadalo-taj bi i nakovanj pokvario,no bez obzira na sve kvalitete,Budišu nitko ne može dostići

SI
siskic
16:11 26.01.2018.

da imaš imalo morala i pameti..odavno bi sam otišao..pokrio se ušima i molio oprost.

MA
MarkoKosmicki
17:30 26.01.2018.

moze ,moze,sve oni mogu toi si im kamencic u cipeli,tebi je presudjeno,letis ti si predobar za njih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije