Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović:

'Ne mogu spriječiti Stožer da opet napravi nešto na štetu Vukovara i Hrvatske'

ivo josipović
Foto: Antun Petračić
1/5
16.11.2014.
u 11:26

Ako oni to žele raditi, mi ćemo nastojati naći način da ostvarimo ono za što idemo tamo, da izrazimo pijetet prema Vukovaru, poginulima, stradalima, a oni koji to žele kvariti to čine na svoj obraz, rekao je predsjednik...

- Ne mogu spriječiti Stožer za obranu hrvatskog Vukovara da opet napravi nešto na štetu Vukovara i Hrvatske, što ruši naš ugled. Ako oni to žele raditi, mi ćemo nastojati naći način da ostvarimo ono za što idemo tamo, da izrazimo pijetet prema Vukovaru, poginulima, stradalima, a oni koji to žele kvariti to čine na svoj obraz - uz potvrdu odlaska u utorak u Vukovar sinoć je u Petrinji rekao Predsjednik Republike Ivo Josipović.  

Smatra da nema razloga za ostavkom ministra Predraga Matića. - Savjesno i odgovorno obavlja svoj posao, ministar Matić je heroj Domovinskog rata, on je velika žrtva logora u Srbiji. Nemoralan je način kako ga napadaju, kazao je predsjednik RH. Smatra kako su na Savskoj cesti u prosvjedu dvije strane.

– Jedni imaju opravdane zahtjeve, dok iza drugih stoji jedna prljava politika koja zloupotrebljava invalide. To je jedan oblik kukavičluka. Neki od njih su vrlo dobro situirani gospodarstvenici, jedan od njih ostvaruje ogromnu dobit, a ima zaposlene branitelje koji su na minimalcu. Volio bi da učini nešto u svojoj kući za branitelje, kazao je I. Josipović.

Kao pokrovitelj 150-obljetnice Hrvatskog pjevačkog društva Slavulj nazočio je svečanom završnom slavljeničkom koncertu 'Teb' u slavu dome naš!' za jubilej dugovječnog društva osnovanog 1864. s  neprekinutim djelovanjem. –Vaših petrinjskih 150. godina je i 150. godina hrvatske kulture- čestitao je predsjednik države.

U Galeriji Krsto Hegedušić razgovarao je s čelnicima ogranka Matice hrvatske Petrinje, a dopredsjednik  dr. sc. Ivica Golec uručio je svoju najnoviju monografiji o povijesti Petrinje 1240.-1592.-2014. Predsjednik se kasno sinoć susreo i s  braniteljima u 7. karavani sjećanja motorista „Zajedno u ratu, zajedno u miru Prevlaka - Vukovar 2014.“, koji su ovdje prenoćili na proputovanju u grad heroj.

>>Josipović upoznaje kulturu Grada Petrinje

>>Prije dvije godine Gotovina i Markač pušteni na slobodu. Prisjetite se tog povijesnog dana!

Komentara 99

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
11:33 16.11.2014.

Ne možeš, ali možda možeš spriječiti sebe da ne napraviš opet nešto na štetu Vukovara i Hrvatske, da više ne daješ dokumente srpskom ambasadoru, da ne surađuješ s haškim tužiteljstvom, da ne sabotiraš hrvatsku tužbu za genocid, da prestaneš izjednačavati krivnju za rat, da prestaneš surađivati s Dokumentom i Rekomom, da prestaneš forsirati odgvornost Hrvatske za stradanje civila, da prestaneš sabotirati zakon o ništetnosti, da prestaneš zagovarati srpsku pravnu jurisdikciju nad pripadnicima hrvatske vojske, da se prestaneš intimizirati s četničkim vojvodama, da drugi put ne potpišeš zakon o zaštiti udbaša, da ne diraš Ustav i tako to.

SE
sestrićna
11:50 16.11.2014.

koliko je ovaj štete napravio za hrvatsku teško da može netko više..i da se trudi..

MA
maki
11:36 16.11.2014.

Druze Ivo nisi dosao 91 u Vukovar ne moras niti sada, ni ti ni bilo koji politicar. Trebalo je doci 91 u Vukovar , a ne sada samo za sminku i skupljanje bodova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije