Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadarski profesor:
Povratak na članak

'Ne bojim se zatvora, homoseksualnost je bolest'

Poljaković je za Večernji rekao kako stoji iza svog mišljenja te da ga nitko iz policije nije zvao

Komentari 165

Avatar babas
babas
13:16 02.11.2012.

U bolesnim državama je i bolest zdrava!

VL
Avatar dovidovic
dovidovic
16:03 01.11.2012.

Profesore, čestitam. Nadam se da će više članova akademske zajednice istupiti i hrabro se izjasniti o ovom pitanju na ovakav način. Lijevo-liberalni političari i perverzne skupine nastoje izopačiti um mladih i tome se treba suprotstaviti, kao i nekoć komunizmu, pa koštalo što koštalo...

VL
OV
ovoje77
16:22 01.11.2012.

Smatram da bi se o ovome trebao održati referendum. Dakle da li mi želimo da nam ispiru mozak nametnutom diktaturom. Ovo je ključno pitanje. Mislim da jedna zemlja mora imati pravo na opredjeljenje po ovom pitanju.

VL
BE
bettleebeetle
16:27 01.11.2012.

To i ja kazem. Pusti ljude da zive u miru.

VL
DU
Deleted user
16:29 01.11.2012.

Ne podnosim ni homofobe ni homoseksualce

VL
Avatar toxic alien
toxic alien
16:33 01.11.2012.

Je***drustvo u kojem se za istinu ide u zatvor.

VL
BE
bettleebeetle
16:33 01.11.2012.

"beetle - ali njihove manjinske grupe ne puštaju nas ostale da živimo u miru, bez nametanja njihovih nastranosti" Ma to si ti samo umisljas. Po cijelom svijetu zive homoseksualci i to nikom ne smeta osim ultradesnicarskim esktremistima. Nitko te nee tjera da zivis kako nece. Ni tebe, ni tvoju familiju. Pusti ih na miru. Ako ne razumijes - barem postuj. Freedom for and Freedom from. Tako treba biti.

VL
DO
dolores
16:36 01.11.2012.

@bettleebeetle - i.e. đurđice :) Iako ne postoje dokazi da je homoseksualna orijentacija urođena, premda to neki tvrde, najveći doprinos teoriji urođenosti i nasljedstva dali su, nama manje poznati znanstvenici, dr. Simon LeVay u svom istraživanju strukture mozga; studije oo identičnim i neidentičnim blizancima od strane dr. Pillarda i Baileya te genetske studije dr. Dean Hamera. Dr. Simon LeVay je otkrio značajnu razliku u veličini INAH3 jezgri dijela hipotalamusa. Zaključio je kako je kod homoseksualnih muškaraca ta jezgra manja u odnosu na heteroseksaulne osobe. Dr. Pillard i Bailey su pokušali, promatrajući blizance jednojajčane, dokazati kolika je vjerojatnost da će, ako je jedan blizanac homoseksualac, biti i drugi. Istraživanje je pokazalo da je u 50% jednojajčanih blizanaca, od kojih je jedan brat homoseksualac, i drugi brat iste seksualne orijentacije. Promatranjem genetske slike X kromosoma ustanovljeno je da se slika kod blizanaca homoseksualaca znatno razlikuje u usporedbi sa slikom heteroseksualaca.

VL
HP
hamsun pedersen
16:52 01.11.2012.

kamoćemo majstore :) uzaludno je to. međutim, svaka čast na istrajnosti.

VL
OB
-obrisani-
16:37 01.11.2012.

Homoseksualnost jest bolest. To će vam svatko potvrditi osim homoseksualaca. I političari koji javno podupiru homoseksualce, privatno su proti njihovih djelatnosti i parada. Važno je da svi kažu svoja stajališta, slobodno i bez prisile. Onda homoseksualci neće biti privilegirani već stavljeni na svoje mjesto.

VL
OB
-obrisani-
16:43 01.11.2012.

Znaci kad se kaze istina onda se ide u zatvor....

VL
IO
Iohannes
16:52 01.11.2012.

Diktatura se ogleda u tome što ne smiješ reći ništa konkretno protiv - odmah si homofob! Odmah imaš etiketu kakva ne postoji za izjašnjavanje o bilo kojoj drugoj temi. To je veoma znakovito. Obaveza misliti kao što to političari nameću!! Pa kad je već došlo dotle da je naš vrli Sabor izglasao zakon po kojem ne smijemo o ovove ništa reći da ne upadnemo u verbalni delikt, to onda znači da su oni homofilni a svi koji ne mislimo kao oni homofobni. Iz naše perspektive, oni su NORMALOFOBNI.

VL
VA
vlad_antoine
17:02 01.11.2012.

Živimo u slobodnom društvu u kojem se poštuju ljudska prava. Homofobijom se ne zove govoriti nešto protiv homoseksualnosti - već glupošću, primitivizmom i dosađivanjem jer čovjek nema ništa pametnije za radit već promišljat (gle ti duboke teme) homoseksualnost. Predstavnici crkve,, primjerice, koristi svaki priliku kako bi prozivala, ocrnjivala ljudska bića jer su ona protivna prirodi. E onda se desi da se nekoga od njih uhvati u tome ili još gore u diranju djece - pa odmah slijede isprike, pokore i zazivanje Isusa i sve se odmah oprosti. Onda se toj mudrosti prikloni neki političar koji nikad ništa pametno ne kaže u Saboru već kad dođe rasprava Zakona o obitelji, e onda se sjeti da bi mogao nešto nepovezano pričat, bez glave i repa i tako jel... zastupat. Pa tu pamet prokuži i neka zastupnica pa se i ona lati dalje raspravljat ne bi li ispala pametna. I tako umjesto da se bavimo recesijom i načinom kako državu izvući iz pravca prema dnu ponora... mi se bavimo nekakvim trivijalnim pitanjem; valjda ona stara "Dajte narodu igara, kad nema kruha."

VL
NE
nevenko2
17:04 01.11.2012.

Cini mi se da jedino homoseksualci citaju ovaj clanak i da ce svi danas morati dati minus onima koji podrzavaju profesora. Ne morate se bojati nas koji volimo suprotni spol. AIDS ce uciniti svoje. Bog je odredio gdje spemici trebaju ici. U vasim anusima napadaju stijenke i razaraju obrambeni sustav nakon cega slijede bolesti i smrt. Kada umrete slijedi opet vjecita smrt u paklu. Bog je odredio kako treba, vi po svome. On je takoder dao slobodnu volju i vama. Mi trebamo imati pravo, kao i vi i reci da to nije dobro.

VL
PR
protuudar
17:19 01.11.2012.

E fakat je već dost tih homo bedastoća i paradiranja ! Ajmo napravit hetero paradu ! Koliko se napada sa svih strana sa tim bedastoćama o gay i lezbo populacijama fakat mislim da heteroseksualnih više ni nema ! Mislim da su heteroseksualni ugroženi, jer ovi kontra su postali toliko dosadni, agresivni i iskaču iz svake konzerve.... Očito od jutra do mraka samo smišljaju di bi kaj objavili na temu gay. Prenaporno mi je to i samo po sebi odbojno s tim nastupom. A ovaj profesor...pa kaj on nema pravo na svoje mišljenje!? Fakat se malo zamislim kada pročitam kaj je napisao...vezano za paralelu sa komunizmom i fašizmom te preodgojem mladih u školama. Čovjek je sve to dobro proučio i kvalitetno doživio. Mislim u smislu da me svako malo negdje doslovce terorizira (novine, tv, tribine) na temu gay - prenaporni su ti gay, ok!?

VL
CA
capronza
17:21 01.11.2012.

Kad je dozvoljeno i " Normalno", da netko nekog voli, a kad nije "normalno", da netko nekog ne voli , ili ima drugacije misljenje, gdje je tolerancija ?

VL
OB
-obrisani-
17:23 01.11.2012.

. ...imam malo pitanje. . ... Kako se seksualnost uopće izabire?!... .

VL
DU
Deleted user
17:52 01.11.2012.

Zar u ovoj zemlji nema važnijih tema od bavljenja sa ******a?Npr. lopovima i tajkunima koji nas kradu...

VL
HR
hrvatin
17:30 01.11.2012.

Zasto se nebi okupili svi ti "modernjaci i naprednjaci" koji govore da homoseksualnost nije bolest,okupili pred Tv kamerama i podvrgli se odgovoru na samo jedno pitanje na poligrafu.Pitanje bi bilo: Da li biste bili sretni da vam je dijete homoseksualac i da li bi vam to smetalo ili ne. Bilo bi interesantno vidjeti kako lazu poligrafu i ljudima.

VL
DU
Deleted user
10:39 02.11.2012.

mogao bi profa u zatvoru promjeniti mišljenje.

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.