Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubravko Gvozdanović:
Povratak na članak

Ne bih se čudio da Putin uzvrati jednako i sruši turski avion

Mjere sigurnosti podignute maksimalno zbog posjeta Joea Bidena. Gvozdanović komentira: “Razlog je tome teroristički napad u Parizu”

Komentari 162

TE
telefon2
23:17 24.11.2015.

Nikad nisam bio uz Ruse,zadnjih 10-ak godina iz dna duše.Kao prvo oni nisu stvorili ISL,iste naoružavali......surađivali.....nisu rušili nelegalno i bez dozvole UN Irak,Libiju,Siriju...............Rusi su jedini prepoznali ISIL kao ozbiljnu prijetnji civilizaciji.....i prvi počeli s neutraliziranjem...................živio Putin,živjela Risija slavensk narod kao i mi.

VL
SE
senior
23:49 24.11.2015.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je veći islamist od bilo kojeg islamista u Isilu i Alkaidi. Nebi me čudilo da je Erdogan naredio rušenje ruskog aviona da bi pomogao svojoj braći u Isilu. Ovo je pokušaj razbijanja velike koalicije uu rušenju i razbijanju Isila između Rusije, USA, Francuske i Engleske. Vidjevši da će Isil biti totalno poražen Erdogan namjerno ruši ruski avion i uvlači u globalni ratni sukob Rusiju i Nato. Računa da će nato sa Rusijom, ali i obratno Rusija sa NATo-m imati previše posla da bi se bavili u ovim okolnostima sporednom stvari Isilom. Da bi spasio svoju braću po vjerskom uvjerenju Erdogan je u stanju izazvati lll svjetski rat. Ne zaboravimo da je i prvi Svjetski rat počeo jednim ubojstvom u Sarajevu. Erdogana i Tursku dok ju on vodi treba hitno metnuti u "političku i vojnu karantenu" i nedozvoliti da zbog njega i njegove braće iz ISIL-a dođe do svjetske kataklizme.

VL
ST
stomugromova
23:34 24.11.2015.

Sumnjam da će Rusi rušiti turski avion isključivo radi osvete.Naš sigurnjak ne pozna Putina i komentira sa prizemne razine,Rusi će Turcima zatvoriti pristup sirijskoj granici ( zabrana leta već stupa na snagu),a Turci će moći nemoćno gledati kako Rusi uništavajuju turkmenske teroriste.Još puno bolnije će biti da neće moći bombardirati sirijske Kurde ,koje bi Rusi mogli naopružati oružjem koje će Turcima zadati malo jače udarce.Kao npr. kad je Hezbollah isprašio Izrael 2006g.To će biti puno bolnije i žešće od obične osvete oko za oko.

VL
Avatar ivo587
ivo587
23:16 24.11.2015.

Gospdari kaosa stalno rade, političari su njihove lutke, Putin, Obama, Merkel, Erdogan , Kolinda sve je to u rukama puppet mastera. Mi bi trebali biti bespomoćne i naivne ovce oji bi ginuli u njihovim zamišljenim ratovima i služili zamišljenom poretku..

VL
BR
brodludjaka
23:05 24.11.2015.

Bravo Putin, samo ruši!!!!!

VL
NP
npravednost
23:52 24.11.2015.

e moj narode - u koji smo mi zločinački savez ušli ! je li bilo referenduma kod ulaska u nato ? tko je pitao narod ? Sad smo na strani svjetkskih razbojnika i ubojica, sponzora koljača . Pod hitno izaćiaći iz saveza sotone !

VL
DU
Deleted user
23:49 24.11.2015.

iducih mjesec dana svi cemo malo nauciti kako se igra sah.

VL
DU
Deleted user
23:27 24.11.2015.

A cim bi ti to gadjao turke? Prackom?ps sto god ispalis zavrsi u drugoj drzavi.

VL
ST
stomugromova
23:46 24.11.2015.

Na jednoj strain kršćani i umjereni muslimani,a na drugoj cionisti i vehabije,crna braća koja nam rade o glavi.

VL
CO
coconut
00:10 25.11.2015.

onaj tko se sada svrstaje protiv rusije znači da podržava isil i klanje kršćana po bliskom istoku, ne vjerujem da će bezbožni zapad u kompi sa cionistima i vehabijama dobro proći

VL
DU
Deleted user
23:46 24.11.2015.

turski avion ce pasti ali ne samo tako. bit ce unutar sirijskog zracnog prostora i srusit ce ga kurdi.

VL
JU
juroqueteamo2
02:38 25.11.2015.

Kad je Putin poeo zadavati smrtonosne udarce ovim zivotinjama, Turska i NATO su poceli zaustavljati ruske uspjehe. Tocno se sad vidi tko podrzava ove divljake i tko se protiv njih bori. Amerikanci su zapoceli kaos u Iraku i Siriji ii nemaju namjere to zaustaviti (rijecima da ali ne djelima).

VL
BR
brojevi
23:34 24.11.2015.

Ako turski borbeni avion uđe u zračni prostor RF i ogluši se na opomene,rusi ga slobodno mogu srušiti.

VL
ST
stomugromova
23:27 24.11.2015.

Citat :"Sasvim je sigurno da će Rusi odgovoriti. Ovo je otvoren šamar ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu od Turske, jedne od najvažnijih američkih saveznica. Poruka je sljedeća: SAD neće dopustiti veću ulogu Rusije u Siriji. Poruka je da sada nastupa SAD koji neće Rusiji dopustiti da čini što hoće u Siriji.++++++++++++++++++++++++++++++ Upravo suprotno !! Dosad su SAD radile što su htjele.Uništavale i razorile Irak,Libiju i Siriju te na kraju i EU prijete sa organiziranom invazijom muslimanskih imigranata u suraednji sa SaudijskokmArabijom,katarom i Turskom.Neće Rusi valjda Amere pitati štom da rade.baš suprotno.Neće više Ameri raditi što žele,skupa sa svojim teroristima i neće određivati tko će biti na čelu Sirije.Takozvani stručnjaci za sigurnost su najveći uvlakači najvećoj terorističkoj tvorevini i majci svih terorističkih grupa na Bliskom Istoku (od Al Qaide pa do ISIL-a) ,fašističkoj korporaciji zla USA.On ne smije reći da EU i njenim narodima upravo USA radi o glavi i želi uništiti njenu kulturu,civilizaciju,vjeru i običaje.Saveznici,a zapravo okupatori.

VL
JU
juma
00:30 25.11.2015.

Ovakve stvari se ne dogadjaju slučajno. Radi se o poruci Rusiji, jer njezino uplitanje predstavlja prijetnju američkim interesima u Siriji i na bliskom istoku. Dovoljno je samo pogledati kako su sve jednostrano propratili zapadni i naši mediji šireći besmislice. Tako i onu o 10 navodnih turskih upozorenja unutar 5 minuta na koje zrakoplov nije reagirao. Na radaru je vidljivo i na programu google eart lako za provjeriti kako se radi u jezičku turskog teritorija širokom nepuna 3 kilometra iznad kojeg je jednom preletio ruski zrakoplov. Za 5 minuta ja ta 3 kilometra predjem svojim biciklom, a nadzvučni zrakoplov treba otprilike 10 sekundi. Toliko o petominutnom upozoravanju. Zar nas smatraju za tolike idiote? Oigledno da, jer smo navikli sve manje razmišljati vlastitom glavom i sve više konzumirati servirane i preradjene informacije. Znam kako mediji uvijek pišu ono što im se kaže, ali ovoliko manipulacija je kontraproduktivno za njih same. Gradjani se sve više okreću protiv medija i novinara, jer su siti toga da ih se sustavno ignorira i da si isti uzimaju pravo govoriti u njihovo ime.

VL
AA
aaagotal
06:32 25.11.2015.

Turska ima jako puno krivnje u razvoju Islamske države! Ovo si nisu smjeli dozvoliti, kao da ne znaju što se događa! Rusi bu im sigurno vratili! nebuju prošli los! Ni Amerika im ovaj put nebu htjela pomoći! Kolika je ljusdska zloba, kada ideš saveznika rušiti zato jer je par kilometara možda ušel u zračni prostor, a to je za avion sekunda-dvije! I Turska nebu pošteđena Islamista ovakve vrste! Zato ne znam zašto ih brane! To što ti ljudi rade, nema veze s Islamom!!!!! Prije bih rekao, da se opet radi o nafti!

VL
DU
Deleted user
23:32 24.11.2015.

Jedino sto se moze desit jeste da sad Rusi podrze Kurde i svaki prelet Turskih vojnih zrakoplova iznad Sirije prilikom bombardovanja Kurdskih polozaja budu struseni od strane Rusa. A sad neki otvoreni sukob Turske i Rusije ne vjerujem da ce doc.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:38 25.11.2015.

kako se medijski fino slaže priča, to je divota gledati. eto, politički vrh, prema medijima, nije bio konzultiran u vezi rušenja ruskog aviona. znači, politika nije rekla rušite avion. to je napravila vojska, donijela autonomnu odluku, na temelju općeg turskogog stava da se neće tolerirati kršenje turskog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i slične bapske priče. na prvi pogled, sve je u redu. turci dostavili slikicu kojom kao dokazuju da je ruski avion ušao u turski zračni prostor, i da su ga imali pravo srušiti. odmah nakon rušenja oni ne kontaktiraju ruse i prezentiraju im svoju verziju događaja, prilože eventualno kakve dokaze, i incident krenu rješavati kako se i rješavaju takve stvari, direktno. turci rade drugačije. oni javljaju amerikancima što su napravili, odmah se popodne organizira sastanak na vrhu nato pakta, i zanimljivo, nakon dugo dugo vremena, nakon sastanka na vrhu nema neke zajedničke izjave. već par ptičica, koje kako pričaju da sve treba smiriti, da se podupire tursko pravo na teritorijalni integritet i tako dalje. ali... ima jedno veliko ali. to što nema zajedničke izjave govori o tome da turci nisu dostavili nikakve tvrde dokaze, a niti argumente da bi opravdali rušenje ruskog aviona, koji je eto bio u protuterorističkoj akciji. jedini turski argument u cijeloj priči jest da su rusi napadali sirijske pobunjenike koje turska podupire, tamo neke turkmene. posljedice će biti, a pitanje je kakve. bez odgovora rusije u ovom slučaju neće biti. rusi imaju malo previše mogućnosti zeznuti turke, kao što ih nije zeznuo nitko još od početka 20.-og stoljeća. turska ima evidentan problem sa kurdima, koji su sada nenadano dobili moćnog saveznika. ruse. koji će ih sad bogato naoružavati. turska to može samo gledati. jer u borbi protiv terorizma oni su upravo odabrali gubitničku stranu. rusija u siriji ima legitimitet. sad se pale svi protuzračni sustavi, i sad ćemo gledati igru vrebanja turskih aviona, koji imaju jako lijepu naviku svako malo udarati u siriji, po kurdskim položajima. ovaj puta je granica prijeđena, i bit će rušenja turaka, tu im ni barak neće pomoći. zanimljivo, noćas su amerikanci dosta uvijeno priznali da je avion srušen u sirijskom zračnom prostoru. a egzibiciju koju je odigrala bijela kuća je stvarno divna. eto, sirijski pobunjenici imaju pravo braniti se od napada, pa i od ruskih. ali, na direktno pitanje novinara, dal pravo na obranu ima sirija, rekli su da ne. naši mediji, kako ih volim, to ne spominju. a licemjerju zapada nema kraja. eto, nitko nije profil bojao ruskim zastavama nakon rušenja ruskog civilnog aviona. ali zbog francuza jesu. očekivati sad od rusa neku pomoć nije više izgledno. pozicije će se sad tek utvrđivati. a na terenu sirija vraća nadzor. korak po korak. a turci ostaju bez unosnog biznisa sa ukradenom naftom.

VL
DU
Deleted user
06:55 25.11.2015.

vuk dlaku mijenja ali cud nikad pa je dobro da su se ocitovali jer glume i sjede na stolici netreba im nista vjerovat te izbeglice su i potekle sturske to je i njihov plan da pojacaju svoje redove u eu ima ih ko dreka polako bi to trebalo sortirat nato bi trebo po svim pravilima pomagacima terorista uskratit pristup i blamazu inace ce sam postat taocem

VL
Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
23:27 24.11.2015.

Zbog ovakvih stvari se članicu NATO-a treba isključiti. Koliko je meni jasno, NATO je zamišljen kao obrambena cjelina, a ne kao agresorska. No sudbina NATO-a je već preodređena, kao i EU, jer trula politika bez vizije ne može donijeti ništa osim propasti. Samo je pitanje koliko će još glava morati pasti, da se dogode revolucionarne promjene.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.