Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radionice

Naučite učiti uz pomoć svog Bloka za učenje

ana kralj
Foto: VL
1/2
13.03.2015.
u 16:37

Radionice počinju u subotu 21. ožujka u organizaciji Večernjeg lista i udruge Logos učiteljica

Većini školaraca učenje stvara problem. Ne znaju kako učiti, otkud krenuti s velikom količinom gradiva, a roditelji ne znaju kako im pomoći, što nerijetko rezultira gomilanjem gradiva do posljednjeg trena.

Pomoć stiže u obliku Bloka za učenje, s čijom smo autoricom Anom Kralj razgovarali o tome kako ga najbolje koristiti.

Koje su prednosti učenja uz pomoć Bloka za učenje?

Blok za učenje sadrži upute za učinkovitije čitanje i označavanje tekstova, prostor za bilješke, upute za izradu mentalnih mapa i prostor za njih te upute i prostor za izradu testova za provjeru znanja. On pokazuje djeci što točno trebaju raditi učeći konkretno gradivo. Blokom za učenje učenike potičem da aktivno čitaju svako gradivo, iznimno je bitno i kodiranje gradiva u dugoročno pamćenje, a to se postiže izradom mentalnih mapa i korištenjem mnemotehnika.

Koliko je vremena potrebno da se svladaju tehnike učenja i ostaje li nam to znanje za cijeli život?

Tehnike učenja zaista može savladati svatko. Tehnike učenja poput mnemotehnika mnogi koriste nesvjesno. Mnemotehnike mogu pomoći i roditeljima u svakodnevnom životu, primjerice, kako ne biste zaboravili gdje ste parkirali automobil u garaži, a znate da se nalazi na mjestu J4, na svom limenom ljubimcu zamislite četiri jabuke. Mnemotehnike su svojevrsni kodovi s pomoću kojih podatke spremamo u dugoročno pamćenje pa oni svakako ostaju za cijeli život.

Gdje se vaše tehnike učenja mogu isprobati?

Svi koji žele mogu se, naoružani svojim primjerkom Bloka za učenje i željom za boljim školskim rezultatima, prijaviti na radionicu "Kako učiti pomoću Bloka za učenje" gdje ćemo im pokazati kako ovakvo učenje izgleda u praksi i kako ga mogu svakodnevno primjenjivati kod kuće. Radionice počinju 21. ožujka u organizaciji s Večernjim listom. Održat će se u prostorijama udruge Logos učiteljica. Prijave treba poslati na mail logosuciteljica@gmail.com.

>> Super blok za odlične ocjene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije