Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi NoseWork u Indigu

Naučite psa kako da prepozna miris i označi njegov izvor

Foto: Ana Jurenić
06.03.2020.
u 19:33

Tečaj ‘njuškarenja’ traje deset tjedana, nakon čega se polaže i ispit, a prvi sat održat će se 10. ožujka u Radničkoj 9 u Rakitju

Kako bi pomogli Udruzi za dobrobit i zaštitu životinja Indigo u njihovoj brizi za napuštene životinje i pokrivanju sve većih veterinarskih troškova, K9 NoseWork Croatia organizira prvi NoseWork tečaj u Indigu.
Riječ je o disciplini koju mogu raditi baš svi psi - mladi, stari, spori, brzi, hiperaktivni. Na tečaju 1. stupnja, kakav se organizira u Indigu, pas će naučiti da mu pronalazak mirisa klinčića u prostoru i na predmetima donosi nagradu. Kad poveže miris s nagradom, naučit će da određenim ponašanjem još i markira, označi izvor mirisa.


– Ako ste ikad gledali vojne i policijske pse za detekciju na prezentacijama, to je vrlo slično onome što psi pokazuju na ispitu nakon tečaja. A već  nakon završenog 1. stupnja imat ćete znanje da samostalno provodite kvalitetno vrijeme sa svojim psom – kaže Ana Jurenić iz K9 NoseWork Croatia, voditeljica tečaja.
Tečaj traje 10 tjedana, a treninzi su utorkom od 20 sati u Indigu, Radnička 9 u Rakitju. Organizirane su male grupe, svaki vodič i njegov pas imaju svoj osobni prostor. Radi se dok je pas na povodniku, uz pozitivan pristup nagrađivanjem željenog ponašanja. Dodatnu podršku polaznici će imati i putem Facebook grupe. Prijaviti se možete OVDJE, tečaj počinje 10. ožujka, a zadnji dan prijave je nedjelja, 8. ožujka. Sav prihod od tečaja namijenjen je udruzi Indigo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije