Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osjeća se prevareno

Javila se na natječaj za poslovne asistente, a kad ono...

usisavač
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
27.12.2013.
u 14:06

– Ljudima smo ponudili poslovnu priliku, a vaša sugovornica sve je pogrešno protumačila – kazao je direktor Mikac

Nezaposlenost u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Varaždinskoj županiji, ovih dana dostiže rekordne brojke. Brojni građani zato svakodnevno čitaju oglase za posao u nadi da će se i njima posrećiti.

Tako je razmišljala i mlada Varaždinka koja se nedavno javila na natječaj za posao objavljen na portalu Moj Posao. U natječaju koji je objavila tvrtka Peti element iz Sračinca pisalo je kako traže poslovnu asistenticu, kao i da nude stalni radni odnos.

U opisu posla je, pak, pisalo: “Ručni upis podataka i asistiranje prilikom reklamnog procesa.”

Nada i razočaranje

– No, kada sam stigla na razgovor za posao, shvatila sam da oni uopće ne traže nikoga za rad u administraciji, već osobu za prodaju usisavača od vrata do vrata ,i to ne za tvrtku Peti element, kako je pisalo u oglasu, već za novu tvrtku ACS od istog vlasnika – kazala je naša sugovornica (podaci poznati redakciji), koja se nakon svega osjeća ljutito i prevareno.

– Najgore od svega jest što znam da su tamo došli neki ljudi koji su svoje posljednje novce potrošili za benzin do Varaždina, a sve je bilo uzalud – ogorčena je. Prisjetila se kako joj je bilo odmah neobično to što će se razgovor za posao održati u jednom varaždinskom hotelu.

– Pomislila sam tada da će možda biti neko predavanje i da ću čuti nešto korisno, no čula sam samo da ću, ako prihvatim ovu poslovnu priliku, moći zarađivati 10.000 kuna u deset dana, da ću biti uspješna, putovati u Dubai i slične fraze kojima je cilj da se očajne ljude namami u stupicu da o svojem trošku obilaze kućne pragove i prodaju usisavače po vrtoglavo visokim cijenama – kazala je ova Varaždinka, koja već posljednje dvije godine traži posao u struci.

– Moglo bi se reći da imam iskustva u razgovorima za posao i tu sam namirisala prevaru – kazala je.

Poslovna prilika

– Potraga za poslom i odlasci na razgovore iz tjedna u tjedan mučni su sami po sebi, a kamoli kad vas netko tako nasamari. Ne bih htjela da se drugima tako nešto dogodi – zaključila je.

Vlasnik i direktor Petog elementa i tvrtke ACS koja bi zaposlila prodavače, Kristijan Mikac iz Sračinca, nije želio mnogo komentirati ove navode.

– Ljudima smo ponudili poslovnu priliku, a vaša sugovornica pogrešno je protumačila – kazao je Mikac dodavši kako više od toga nema za reći na tu temu.

Inače, Mikac je vijećnik Hrvatskih laburista u Općinskom vijeću Sračinca.

Komentara 41

DA
dario2612
12:02 27.12.2013.

takvih oglasa ima koliko hoćete, ja sam bio na razgovoru u tvrtci prodaju sredstva za čišćenje (imaju isto ime kao strana pivovara), obećaju zaradu, putovanja, bogatstvo, a hvale se da imaju preko 40 000 zaposlenih u svijetu i prihod od 100 milijuna dolara. podjeljeno to je 2000 po zaposlenom godišnje (prihod, ne dobit). i još ako ne prodaš ništa, nema plaće, a sam moraš organizirat prezentacije iz svog džepa da ne nabrajam dalje

KR
krka
15:08 27.12.2013.

Bez imalo sarkazma, ako je netko u gabuli i novac mu je potreban prihvatiti će svaki posao, samo da radi i zaradi. Nego, u Hrvatskoj je postalo pravilo da država traži posao i da se brine za nezaposlene, vidi vraga preko radnika koji rade za minimalac? Ko je onda tu lud, prosim lijepo???

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:49 27.12.2013.

Tužno je to, strašno je to, želudac mi se diže od svega toga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije