Naslovnica Vijesti Hrvatska

Natječaj MORH-a za prijam u kadetsku službu

U akademskoj godini 2019./2020. u status kadeta bit će primljeno do 110 kandidata upisanih na prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija.
20. ožujka 2019. u 10:26 1 komentara 371 prikaza
MORH
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu, 20. ožujka 2019. javni natječaj za prijam u kadetsku službu i to na preddiplomski studij Vojnog inženjerstva i studij Vojnog vođenja i upravljanja.

Ante Kotromanović, ročnici, Požega, HV (1) Redovni godišnji upis MORH poziva na upise u vojnu evidenciju u 2019., saznajte tko im se treba javiti

U akademskoj godini 2019./2020. u status kadeta bit će primljeno do 110 kandidata upisanih na prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija.

Rok za podnošenje prijava je 10. svibnja 2019. godine.

Kandidati se prijavljuju u propisanom roku elektronički Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij i pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Pauci GARDIJSKE BRIGADE U Splitu prisegnuli novi pripadnici bojne "Pauci", uručene im crvene beretke

U odabirnom postupku kandidati moraju zadovoljiti kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske ("Narodne novine", br. 13/14, 134/15 i 138/15).

U kadetsku službu primaju se kandidati koji u odabirnom postupku postignu najbolje rezultate i upišu prvu godinu redovitog studija u prvom upisnom roku u srpnju 2019. godine.

Kandidati koji zadovolje uvjete odabirnog postupka i upišu sveučilišni studij, krajem kolovoza 2019. bit će pozvani na pripremni kamp.

Mate Obradović nisu plaćali prekovremene sate MORH će generalu Obradoviću isplatiti više od milijun kuna

Također, tijekom školovanja kadeti određena prava propisana Pravilnikom o načinu i uvjetima sklapanja ugovora o kadetskoj službi i ugovora o stipendiranju ("Narodne novine", br. 158/13 i 5/17).

Naime, nakon završenog preddiplomskog studija kadeti će biti primljeni u djelatnu vojnu službu te imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, profesionalnog razvoja i sudjelovanja u domaćim i međunarodnim aktivnostima.

Sve informacije u vezi s natječajem nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva obrane www.morh.hr, a dodatne obavijesti kandidati/kinje mogu dobiti na telefon 01/3784-812 i 01/3784-814, te u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane.

Damir Krstičević o kupnji vojnih zrakoplova

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Avatar GRDASIC
    GRDASIC:

    Kaj god mlade ljude vabe u vojsku kako bi ginuli za američke interese na svim ratištima gdje je amerika izvršila grubu agresiju ili nameće tim državama svoju demokraciju.