Naslovnica Vijesti Crna kronika

Nastavljeno suđenje Kalmeti i ostalima: 'Nismo krivi'

USKOK Kalmetu te Zdravka Livakovića, Milivoja Mikulića, Stjepka Bobana, Damira Kezelea, Miroslava Bunića, Sandra Vukelića, Juricu Prskala i Marija Lovrinčevića tereti da su preko tvrtke Remorker Igora Premilovca iz HAC-a od 2005. do 2010. izvlačili novac
16. svibnja 2019. u 15:50 4 komentara 476 prikaza
Božidar Kalmeta
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nismo krivi - kazali su Božidar Kalmeta i ostali optuženi u aferi HAC-Remorker kojima je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje.

Milijan Brkić Pad HDZ-ovca Poslovna i politička ‘demontaža’ braće Brkić

Kalmeta i ostali ponovo su se očitovali o krivnji jer je USKOK, sredinom travnja, nakon što su ispitani svjedoci u ovom postupku, izmijenio činjenični opis optužnice. USKOK Kalmetu te Zdravka Livakovića, Milivoja Mikulića, Stjepka Bobana, Damira Kezelea, Miroslava Bunića, Sandra Vukelića, Juricu Prskala i Marija Lovrinčevića tereti da su preko tvrtke Remorker Igora Premilovca iz HAC-a od 2005. do 2010. izvlačili novac.

Dio izvučenog novca, oko 200.000 eura i 3,6 milijuna kuna Premilovac je zadržao, dok su se prema tvrdnjama USKOK-a Kalmeta, Livaković, Mikulić, Boban, Josip Sapunar i drugi okoristili za novčane iznose od 14,1 milijun kuna te 800.000 eura.

Božidar Kalmeta PITANJA PUBLIKE Kalmeta: Zašto bih ja kao ministar bio odgovoran ako netko krade u ministarstvu?

Od tog novca jednom prigodom isplaćeno im je milijun kuna u gotovini, a novac su tražili od izvođača radova. Kalmeta i ostali naveli su i da ne priznaju imovinskopravne zahtjeve, a Vukelić je naveo da neće nadopunjavati svoju obranu jer se činjenični opis u odnosu na njega nije promijenio.

- Sada živim i radim u Njemačkoj pa mi je teško organizirati izostanak s posla i putovanje u Hrvatsku. Uredno primam sudske mailove i kontaktu sam sa svojim odvjetnikom - pojasnio je Vukelić.

USKOK i obrana predložili su sudu nove dokazne prijedloge, a uglavnom se radi o nadopuni dokumentacije u spisu.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • Challenger:

    Ne znate Vi ko je Kalmeta! Lopina na kvadrat!

  • korektor1619:

    Kalmeta je crkveni miš prema kriminalu jednog čačića, mesića, jusipovića, linića, milanovića, tedeskog i sličnih kriminalaca. Tko to i kako čuva svu tu komunjarsku mafiju od ruke pravde ?