Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAC-Remorker

Nastavljeno suđenje Kalmeti i ostalima: 'Nismo krivi'

Božidar Kalmeta
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
16.05.2019.
u 15:50

USKOK Kalmetu te Zdravka Livakovića, Milivoja Mikulića, Stjepka Bobana, Damira Kezelea, Miroslava Bunića, Sandra Vukelića, Juricu Prskala i Marija Lovrinčevića tereti da su preko tvrtke Remorker Igora Premilovca iz HAC-a od 2005. do 2010. izvlačili novac

Nismo krivi - kazali su Božidar Kalmeta i ostali optuženi u aferi HAC-Remorker kojima je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje.

Kalmeta i ostali ponovo su se očitovali o krivnji jer je USKOK, sredinom travnja, nakon što su ispitani svjedoci u ovom postupku, izmijenio činjenični opis optužnice. USKOK Kalmetu te Zdravka Livakovića, Milivoja Mikulića, Stjepka Bobana, Damira Kezelea, Miroslava Bunića, Sandra Vukelića, Juricu Prskala i Marija Lovrinčevića tereti da su preko tvrtke Remorker Igora Premilovca iz HAC-a od 2005. do 2010. izvlačili novac.

Dio izvučenog novca, oko 200.000 eura i 3,6 milijuna kuna Premilovac je zadržao, dok su se prema tvrdnjama USKOK-a Kalmeta, Livaković, Mikulić, Boban, Josip Sapunar i drugi okoristili za novčane iznose od 14,1 milijun kuna te 800.000 eura.

Od tog novca jednom prigodom isplaćeno im je milijun kuna u gotovini, a novac su tražili od izvođača radova. Kalmeta i ostali naveli su i da ne priznaju imovinskopravne zahtjeve, a Vukelić je naveo da neće nadopunjavati svoju obranu jer se činjenični opis u odnosu na njega nije promijenio.

- Sada živim i radim u Njemačkoj pa mi je teško organizirati izostanak s posla i putovanje u Hrvatsku. Uredno primam sudske mailove i kontaktu sam sa svojim odvjetnikom - pojasnio je Vukelić.

USKOK i obrana predložili su sudu nove dokazne prijedloge, a uglavnom se radi o nadopuni dokumentacije u spisu.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
16:51 16.05.2019.

jok, ja sam

CH
Challenger
00:06 17.05.2019.

Ne znate Vi ko je Kalmeta! Lopina na kvadrat!

KO
korektor1619
22:18 16.05.2019.

Kalmeta je crkveni miš prema kriminalu jednog čačića, mesića, jusipovića, linića, milanovića, tedeskog i sličnih kriminalaca. Tko to i kako čuva svu tu komunjarsku mafiju od ruke pravde ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije