Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Nastavak uspješne suradnje UNICEF-a i Grupe KONČAR

Nastavak uspješne suradnje UNICEF-a i Grupe KONČAR
13.12.2023.
u 14:04

Grupa KONČAR donirala UNICEF-u 20 tisuća eura za podršku djeci i mladima u Hrvatskoj

Grupa KONČAR donirala je 20.000 eura Uredu UNICEF-a za Hrvatsku za podršku programima „Škole podrške“ i „Komunikacija za svako dijete“, čime pomaže adresirati dvije važne teme - podršku mentalnom zdravlju djece i mladih te unapređenje komunikacije zdravstvenih djelatnika s najranjivijom djecom, uključujući djecu s teškoćama u razvoju, u bolničkom okruženju.

Kako bi potaknuo pozitivne promjene, UNICEF već dvije godine provodi kampanje za podršku mentalnom zdravlju djece i mladih, a ove godine fokus je na širenju programa „Škole podrške”, koji ima za cilj osigurati bolju podršku mentalnom zdravlju djece i mladih u školskom okruženju. Procjenjuje se da će ulaganjem sredstava prikupljenim ove godine za podršku mentalnom zdravlju djece i mladih biti educirano više od 450 učitelja, nastavnika, ravnatelja i stručnog osoblja, a koristi će imati više od 13 000 učenika osnovnih i srednjih škola. 

Grupa KONČAR podržava i UNICEF-ov program „Komunikacija za svako dijete“ s ciljem unapređenja komunikacije zdravstvenog osoblja s najranjivijim skupina djece, uključujući djecu s teškoćama u razvoju. Prilikom liječenja ili hospitalizacije važno je smanjiti uznemirenost i strah djece, a efikasna komunikacija osnažuje dijete, povećava njegovo samopouzdanje i olakšava liječenje. Donacija će doprinijeti edukacijama zdravstvenih djelatnika te razvoju i uporabi digitalnih i drugih tehnologija koje pomažu u komunikaciji s djecom u bolničkom okruženju, uključujući aplikacije, komunikacijske ploče i interaktivne igre, prilagođene dobi te individualnim potrebama djece.

Podrška ovim programima nastavak je uspješne suradnje, nakon što se KONČAR ove jeseni već tradicionalno priključio UNICEF-ovoj humanitarnoj virtualnoj utrci Mliječna staza s rekordnih 293 predstavnika iz 15 društava Grupe KONČAR, koji su prikupivši čak 15.595 kilometara zauzeli prvo mjesto u poretku timova.

„Djeca su naša budućnost, a da bi ona bila svijetla, potrebno je osigurati uvjete da svako dijete i mlada osoba imaju priliku razvijati svoje talente i ostvariti svoje potencijale. UNICEF prepoznaje važnost podrške poslovnog sektora i snažnih partnera kao što je Grupa KONČAR za postizanje trajnih pozitivnih rezultata za dobrobit djece. Zahvalni smo na kontinuiranoj podršci koja jasno ukazuje da samo zajedno možemo graditi društvo koje podržava dječja prava, pozitivno utječe na njihovo zdravlje i razvoj te omogućuje njihovu participaciju. Iznimno nas veseli ova donacija za programe „Škole podrške“ i „Komunikacija za svako dijete“ te produbljivanje partnerstva s Grupom KONČAR“, izjavila je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

„Svjesni odgovornosti koju imamo prema zajednici, u svoje smo svakodnevno poslovanje ugradili posvećenost i doprinos najranjivijim skupinama, a posebno djeci i mladima. Želja nam je postaviti primjer i podići svjesnost o problemima s kojima se mladi danas susreću, ali i biti aktivan sudionik u neophodnim promjenama. Naša suradnja s UNICEF-om traje godinama i nastavit ćemo zajedno tražiti načine da svakom djetetu osiguramo bolju budućnost. KONČAR će kroz svoj program sponzorstava i donacija u godinama koje slijede još veći naglasak staviti na gradnju inkluzivnijeg, tolerantnijeg i pravednijeg društva u cilju osiguranja trajnih pozitivnih pomaka za najranjivije skupine društva u našoj zemlji“, izjavio je mr. sc. Gordan Kolak, predsjednik Uprave KONČARA.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije