Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Šibeniku

Nastavak suđenja Horvatinčiću za pomorsku nesreću 9. listopada

horvatinčić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
14.09.2017.
u 15:30

Poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću u Šibeniku se 9. listopada nastavlja suđenje zbog izazivanja pomorske nesreće 2011. godine

U ponedjeljak 9. listopada nastavlja se suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću protiv kojeg se na Općinskom sudu u Šibeniku vodi ponovljeni postupak zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj su 2011. smrtno stradali talijanski supružnici Francesco Salpietro i Marinela Patello Salpietro.

Kako bi se utvrdilo Horvatinčićevo stanje ubrojivosti u trenutku kada je svojim gliserom naletio na jedrilicu talijanskog bračnog para i tako ih usmrtio, predsjednica sudskog vijeća Maja Šupe dostavila je cjelokupni spis stalnim sudskim vještacima Klinike za psihijatriju Vrapče.

"Provođenje kombiniranog sudsko-medicinskog i psihijatrijskog vještačenja, kojim će se od strane stalnih sudskih vještaka utvrditi psihofizičko stanje optuženoga Horvatinčića u trenutku utuženog događaja dana 16. kolovoza 2011. godine, naloženo je prvenstveno na okolnost nastupa vazovagalne sinkope te ukoliko je do iste došlo, da se sudski vještaci izjasne o uzročno-posljedičnoj vezi te utjecaju iste vazovagalne sinkope na stanje ubrojivosti optuženika tempore criminis, po mogućnosti vremensko trajanje iste, kao i da se utvrde okolnosti zdravstvenog stanja optuženika prije utuženog događaja, vezano za mogući nastup vazovagalne sinkope", pojasnili su na šibenskom Općinskom sudu.

Nadopunu medicinskog vještačenja sutkinja je naložila jer na zadnjoj raspravi u travnju svjedočenjem liječnica i sudskih vještakinja Vesne Šarić i Kristine Potočki nije do kraja razjašnjeno stanje sinkope, privremene neubrojivosti na koju se poziva Horvatinčićeva obrana tvrdeći da zagrebački poduzetnik u takvom stanju ne bi bio odgovoran za svoje postupke pa tako ni za izazivanje pomorske nesreće u kojoj su poginuli Talijani.  

Pravni zastupnik obitelji Salpietro, odvjetnik Ognjen Frangeš, rekao je na glavnoj raspravi u travnju da u trenutku nesreće nikakvog stanja sinkope nije bilo, a općinska državna odvjetnica Irena Senečić zbog sumnje na pristranost u korist obrane, zatražila je izuzeće sutkinje Šupe. Predsjednica Općinskog suda u Šibeniku kasnije je takav prijedlog odbacila, smatrajući ga neosnovanim.  

Nova rasprava u kaznenom postupku protiv Tomislava Horvatinčića zakazana je na šibenskom Općinskom sudu za ponedjeljak, 9. listopada u 11 sati.

Komentara 15

Avatar komentatorx
komentatorx
15:55 14.09.2017.

Ovaj ubojica još na slobodi ! Jebem ti naše pravosuđe.

Avatar maxist
maxist
16:06 14.09.2017.

Možda bi trebalo na suđenje dozvati "terapeutkinju" koja ga je opsluživala u trenutku kobne vožnje, da ga održava u kondiciji za vrijeme rasprave.....

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
17:39 14.09.2017.

6 godina traje suđenje????sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije