Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvan pameti

Nastava počela, đaci u dnevnome boravku, a majstori u učionicama

'Karlovac - Radovi na uredenju zgrade osnovne skole Dubovac, Na skoli je promijenjena vanjska stolarija i u tijeku su zavrsni radovi. 070910 Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
08.09.2010.
u 09:13

Ravnateljica karlovačke OŠ Dubovac Irmelina Sablić uvjerava da su poduzeli sve da zaštite učenike i da nema nikakvih problema u održavanju nastave.

Učenike OŠ Dubovac, koji nastavu pohađaju u zgradi u Nemčićevoj ulici, osim njihovih učitelja, na početku školske godine dočekali su radnici. Zamjena vanjske stolarije, koja je trebala biti dovršena još za ljetnih praznika, ipak se odužila.

 Kamioni u dvorištu

Unatoč naporima i nastojanjima ravnateljice škole, kojoj je bilo obećano da će radovi biti gotovi do 25. kolovoza, novi je rok bio 6. rujna. Zgrada je i dalje veliko gradilište. Izvođač radova, Obrtnička zadruga Karlovac, sada je dala novi rok, do kraja ovog tjedna. Takva situacija izazvala je nezadovoljstvo mnogih.

 – Nezamislivo je da djeca, umjesto u školu, idu na gradilište. Prvašići, koji bi se trebali veseliti prvim školskim danima, zajedno s ostalim učenicima stisnuti su na jednom katu. Nastava se održava čak i u dnevnom boravku. Tu su, u tijesnom školskom dvorištu, i vozila izvođača radova, koja se okreću ispred škole i bojimo se da netko ne strada. To je nečuveno – ogorčeni su roditelji osnovaca takozvane gornje škole, koju pohađa 130 učenika.

Ravnateljica OŠ Dubovac Irmelina Sablić napominje da je ugovor potpisan 21. srpnja i da su inzistirali da se sve dovrši prije početka nove školske godine. Unatoč njihovim naporima, nisu uspjeli.

 Krivac – godišnji odmor

 – Poduzeli smo sve da u takvoj situaciji zaštitimo djecu. Svi smo angažirani i nema problema u održavanju nastave, organizirane u četiri učionice u obje smjene – tvrdi ravnateljica. Direktor Obrtničke zadruge Karlovac Stjepan Frljanić kaže da se projekt sastoji od dvije faze, zamjene stolarije u učionicama te u zbornici i ostalim prostorijama. Prvi je dio završen, a kasnilo se jer su radovi počeli u vrijeme kada većina ide na godišnji odmor, pa je isporuka nekih materijala kasnila. Tvrdi da bi sve trebalo biti dovršeno do subote, osim nekih detalja, o kojima se dogovaraju.

Pod budnim okom konzervatora

Zgrada u Nemčićevoj ulici sagrađena je 1947., i sada se prvi put mijenja stolarija. Već su obnovljeni krovište i sanitarni čvor, a sljedeća faza je uređenje fasade. Budući da je gornja dubovačka škola zaštićena, radovi se odvijaju pod strogim nadzorom konzervatora.

Komentara 3

BK
bez_komentara_2
12:22 08.09.2010.

Cijeli 7 i 8 mjesec

MU
muthafka
12:33 08.09.2010.

nadam se da se ravnateljica uspjela odmoriti u ova skoro tri mjeseca koliko nije bilo nastave!

ZE
zelenooq
15:21 08.09.2010.

zashto ministar fuchs ne podnese ostavku? lazno je optuzio profesore da su lijeni i da su zato krivi za pad sustava eMatica lazno je poslije rekao da su opet profesori krivi jer su bili - revni,pa svojim silnim zahtjevima za svjedodzbom zakrcili server (a istina je da je 40.000 zahtjeva nishta vec 10 godina u informatickom dobu kod nas) a nije htio priznati da je sustav losh i da je preplacen isto tako,za ovo je odgovoran kako je moguce da ih je iznenadila shkolska godina?!?!? ministre,vi lazete,vi nemate pojma,dajte ostavku a to mogu i mlakar,karamarko i jaca skup sa vama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije