Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBIJEN ZAHTJEV TUŽITELJSTVA

Našli mu u vozilu kokain vrijedan 900.000 kuna, no sudu to nije razlog za pritvor

Zapljena kokaina
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
01.07.2020.
u 08:39

Tužiteljstvo je tražilo da mu se istražni zatvor odredi zbog opasnosti od ponavljanja djela, što je sutkinja istrage odbila, pa je ODO u Novom Zagrebu, koje je 35 godišnjaka ispitalo, najavilo da će se žaliti na tu odluku suda.

Iako mu je u vozilu nađen kokain vrijedan gotovo milijun kuna, to po stavu sutkinje istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici nije bio  razlog za pritvaranje 35-godišnjaka koji je nakon uhićenja pušten da se brani sa slobode. Tužiteljstvo je tražilo da mu se istražni zatvor odredi zbog opasnosti od ponavljanja djela, što je sutkinja istrage odbila, pa je ODO u Novom Zagrebu, koje je 35 godišnjaka ispitalo, najavilo da će se žaliti na tu odluku suda.

Inače, 35-godišnjak je 27. lipnja u 18:21 sati zaustavljen na graničnom prijelazu Bregana. Policija mu je pretražila vozilo te je u posebno dorađenom spremniku u podu tovarnog prostora automobila našla tri paketa koja su bila oblijepljena crnom samoljepivom trakom te vakuumirana. U njima je bilo ukupno 3,4 kilograma kokaina, vrijednog najmanje 900.000 kuna. Kokain je bio namijene daljnjoj preprodaji, a prostor u kojem je bio skriven otvarao se uz pomoć dodatno instalirane opreme zatvaranjem strujnog kruga i uporabe magneta.

Iako sve to upućuje da se radi o vrlo smišljenom krijumčarenju droge, to sutkinji istrage očito nije bio dovoljno jak argument da se 35-godišnjak pospremi iza rešetaka. 

Video - Policijski pas Maša otkrio drogu u vozilu

Ključne riječi

Komentara 13

SA
sanikol
08:52 01.07.2020.

Tako može presuditi samo netko tko ima koristi od tog posla.

CO
coky
08:56 01.07.2020.

Ima 35 godina, a nema ime i prezime ?? Da nije zaštita manjina,retardiranih...pa se to ne smije zvati, kao i ime sudkinje koja je to odlučila ?

ZE
Zeneka
10:38 01.07.2020.

jadnik sa desetak grama trave popuši mjesec dana istražnog plus novčana i uvjetna kazna!, poanta je prebaci se na kokain!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije