Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pretukli ga stariji
Povratak na članak

Nasilje u školi – dječak dva sata pretučen sjedio na nastavi

Slične situacije stalno se događaju u našim školama, tvrdi ravnatelj koji smatra da je sve možda malo prenapuhano

Komentari 24

TI
tirkizna
09:14 31.01.2013.

U hrvatskoj postoji nekakva agencija za sprječavanje nasilja u skolama ako se ne varam. Nedavno slusah baljezganja nekog tipa koji tamo radi i sigurno ima dobru placu! Njegov stav je da se nasilnike ne smije udaljiti s nastave! Tip vjerojatno ima par razreda nize skole i nekog rodijaka u sadasnjoj vladi. Zalosno! Sto na to kaze Judith Reisman i njeni hrvatski fanovi?

VL
ZA
zane01
08:24 31.01.2013.

Da, sigurno je i ovdje JEDINI i GLAVNI krivac centar za soc. rad i njegovi djelatnici! Oni su ionako krivi za sve što ne valja u državi i društvu ! Zašto gospoda iz centra ne odgajaju djecu umjesto roditelja, jerr su ovi ipak jako zauzeti, teško je njima... Neka socijalci provode i krim. istragu i posao profesora u školama, ...sve, jer bi moglo ispasti da su neradnici!

VL
ZA
zane01
08:26 31.01.2013.

Ali, sigurno će se naći barem neka odgovornost centra, ako ništa treba ju onda izmisliti! Zašto bi za svoje i ponašanje djece bio itko odgovoran... neka to bude netko drugi!

VL
SN
snoopy001
08:27 31.01.2013.

ravnatelj veli da se takve stvari događaju svaki dan u hrv. školama i da je to prenapuhano, tak da je to valjda ok! inače, zaboravlja se spomenuti da su počinitelji u ovom slučaju Romljani, a s obzirom da su onii zaštičeni, onda je i to ok!

VL
ZA
zane01
08:28 31.01.2013.

Roditelji, profesori, policija... zašto bi oni bili odgovorni za djecu! Najbolje da i tu odgovornost prepakiramo drugima!

VL
KL
Klasicar
09:15 31.01.2013.

To je zato jer gledaju previše pornografije...

VL
ME
melanija
08:20 31.01.2013.

Otkrio je i da otac napadača tvrdi da su njegovi sinovi djelomično bili isprovocirani. ************** Djecu treba odgajati da nemaju bas tak kratke fitilje. Jer ce i oni naletit na nekog jaceg i tragedija je samo pitanje vremena.

VL
ZA
zane01
08:30 31.01.2013.

Običan svijet mrzi razmišljati, ali voli predrasude, stereotipe, generaliziranje! Običan svijet vjerojatno ni ne razumije što ovdje pišem, jer ima ponešto sužen rječnik... Običan svijet koji vrlo rado voli dijeliti minuse svima onima čije je izlaganje u suprotnosti s onimm što većina podržava i što jednostavno ne razumije! Najboje da ZA SVE što ne funkcionira u državi optužimo i osudimo po kratkom postupku djelatnike pojedinih institucija! Ovako se barem ne budemo morali zamarati s odgojem, osobnim radom, razmišljanjem! Usput, baš ste simpatični s tim minusima! Tipična zabava za priprosti populus!

VL
ER
EUGEN ROMMEL
08:31 31.01.2013.

to su vam rezultati liberalnog pristupa problemima i razno raznih ljudskih prava! Na kraju će žrtva ispasti krivac!

VL
ZA
zane01
08:33 31.01.2013.

Da, sigurno je i ovdje JEDINI i GLAVNI krivac centar za soc. rad i njegovi djelatnici! Oni su ionako krivi za sve što ne valja u državi i društvu ! I za porast nasilja među mladima, neimaštinu, gosopdarski ponor uu kojem se nalazimo, zanemarivanje odgoja, nebrigu i zanemarivanje građana od strane vlasti...

VL
DI
Diablo
08:36 31.01.2013.

Roditelji se sa odgojem mogu postaviti na trepavice kada djeca čim izađu iz kuće vide potpuno suprotnu sliku... Da nasilnici u bilo kojem pogledu bolje prolaze u životu... I što? Svi zatvaraju oči nad time, okreću glavu na drugu stranuu i govore to me se ne tiče... sve do trenutka dok se nama tako nešto ne desi...

VL
Avatar Forrest Gump
Forrest Gump
08:37 31.01.2013.

ma nije tu nitko kriv, ni roditelji, ni loš zakon koji štiti nasilnike u školama i ostvalja ih bez mogučnosti da ih se isključi iz škole ni državne institucije, naime, I za ovo je kriva komunistička indoktrinacija i ZO(djeluje kao futur)....hahahaha...pitajte onu reismanešto znanstvenicu..

VL
ZA
zane01
08:40 31.01.2013.

Roditelji se sa odgojem mogu postaviti na trepavice kada djeca čim izađu iz kuće vide potpuno suprotnu sliku... Da nasilnici u bilo kojem pogledu bolje prolaze u životu... I što? Svi zatvaraju oči nad time, okreću glavu na drugu stranuu i govore to me se ne tiče... sve do trenutka dok se nama tako nešto ne desi... _____________ To nije istina! Eskapizam i komforizam građana nas je i doveo ovdje gdje smo danas! Itekako se može i mora odgajati djecu, ali se današnjim roditeljima tako nešto jednostavno neda raditi! A onda su krivi i profesori u školi, i soc. radnici, policija, drugi ... samo ne oni koji čine primarnu moralnu vertikalu - roditelji! Mnogi od nas imaju djecu u ovakvim prilikama, koja vide sve što se događa, pa ipak su normalni Hr. građani, ... završavaju školovanje, zapošljavaju se!

VL
ZA
zane01
08:44 31.01.2013.

Jednostavno današnji se roditelji često ne bave svojom djecom, a kad se počinju događati njasra onda se ne mogu načuditi pa krivce traže u svima drugima od škole, drugih ... Samo neka oni ne budu za bilo što odgovorni! Da,a, zaboravih, odgovorno im je i društvo, politika, neimaština! Sve same floskule i jeftine izlike!

VL
ZA
zane01
08:50 31.01.2013.

Mislim da je i ovdje JEDINI i GLAVNI krivac centar za soc. rad i njegovi djelatnici! Oni su ionako krivi za sve što ne valja u državi i društvu posljednjih 20 i više godina! I za porast nasilja među mladima,a, neimaštinu, gosopdarski ponor u kojem se nalazimo, zanemarivanje odgoja, nebrigu i zanemarivanje građana od strane vlasti, pljačku države, otkaze u privatnom sektoru, korumpiranost i neznanje političara...

VL
Avatar Hajdarovic
Hajdarovic
09:57 31.01.2013.

Nemojte niti slučajno mijenjati pedagoške mjere! Niti slučajno nemojte uvesti suspenzije! Ovako je super. Neka mali razbijači i dalje sjede u razredima, neka maltretiraju nastavnike i neka i dalje udaraju svoje vršnjake!

VL
DU
Deleted user
09:24 31.01.2013.

Kako rece tata od nasilnika ""moje dijete je bilo djelomicno isprovocirano"".. Vjerojatno malo duzom kosom zrtve.. Pa ja sam svakodnevno isprovociran ekonomskom,politickom i drustvenom situacijom pa se ne tucem uokolo..

VL
MA
marelica
09:43 31.01.2013.

31.01.2013. u 08:44h zane01 je napisao/la: Jednostavno današnji se roditelji često ne bave svojom djecom, a kad se počinju događati njasra onda se ne mogu načuditi pa krivce traže u svima drugima od škole, drugih ... Samo neka oni ne budu za bilo što odgovorni! Da, zaboravih, odgovorno im je i društvo, politika, neimaština! Sve same floskule i jeftine izlike! ------------------------------------------------- SVE TOČNO!

VL
DU
Deleted user
10:29 31.01.2013.

Sjećam se prije četrdesetak godina, moj bivši razrednik, kada bi samo promjetio da se netko krevelji na prozoru učionice(prizemlje), nije se libio trčati i po sto metara za njim i opaliti mu „dvi triske“. Kad bi bilo kada bi biloo koja razrednica oklijevala povesti na ekskurziju nekog problematičnog učenika, on bi ga preuzeo pod svoje. Ne znam da li je moj dobri profesor još živ, ali znam da mu se ovo ne bi svidjelo, kao da ni on ne bi imao mjesta u ovom sustavu, jer bila su to zaista bolja vremena

VL
Avatar fredi
fredi
10:33 31.01.2013.

Osobno najviše krivim roditelje. Nije svatko sposoban za roditeljstvo! jučer sam dva dječačića u kvartu zaustavila da ne natjeravaju kvartovskog mačka da bi mi njihov otac rekao neka si mačka odnesem kući. Nije klincima rekao da je mačak živo biće koje se ne smije natjeravati i plašiti i da i on ima pravo na život u kvartu baš poput njih dvojice. Ne, lakše je bilo napasti mene nego reći djeci što se ne smije. Jer danas djeci što padne na pamet, to im je dozvoljeno. Počne s natjeravanjem životinja, potom će ih početi zlostavljati pa ubijati. A onda će vjerojatno početi činiti i nešto gore. Samo zato jer svatko može biti "roditelj", a ne zna tu djecu odgajati i postavljati im granice dok su mali.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.