Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pretukli ga stariji

Nasilje u školi – dječak dva sata pretučen sjedio na nastavi

dječaci,klinci,portal
Marijan Sušenj/PIXSELL
31.01.2013.
u 08:14

Slične situacije stalno se događaju u našim školama, tvrdi ravnatelj koji smatra da je sve možda malo prenapuhano

Učenik četvrtog razreda u utorak je napadnut u hodniku jedne osnovne škole u okolici Koprivnice. Prema riječima majke 10-godišnjeg dječaka, napao ga je učenik sedmog razreda, a njegov brat, učenik petog razreda, bio je s njim i sve nijemo promatrao. Počelo je sa zadirkivanjem, a završilo naguravanjem i tučnjavom.

Vrijeđali ga zbog duge kose

– Primio ga je rukom za vrat i glavom mu udarao o zid. Bacio ga je i na pod i udarao nogama – kaže ogorčena majka otkrivajući da jučer nije išao u školu jer ga je boljela glava i palac na ruci, bio je u strahu i svako malo plakao. Kazala je da su braća još prošli tjedan prijetila njezinu sinu, inače odličnom učeniku. S obzirom na njegovu dulju kosu, govorili su mu pogrdne riječi aludirajući na njegovu spolnu orijentaciju. Majka kaže da su i prije dvije godine njezina sina napali u školi, ali tada su to napravili drugi dječaci, i da joj je dosta o svemu šutjeti.

– Nema smisla da se bojim hoće li mi sin i u kakvom stanju doći s nastave – ističe majka kojoj nije jasno zašto su joj iz škole za incident javili tek oko 15 sati iako se dogodio dva sata prije.

– Ne znam što su čekali i zašto ga razrednica, pedagog ili ravnatelj odmah nisu odvezli na liječnički pregled – dodala je majka koja je, nakon što je došla po njega, sina sama odvezla u koprivničku bolnicu. Na sreću, pregledom je ustanovljeno da dječaku ništa nije slomljeno, a njegove ozljede okarakterizirane su kao lakše. Psihičke posljedice ipak nisu izbjegnute pa je majka o svemu obavijestila i policiju.

Razgovor kod ravnatelja

Dražen Laljek, glasnogovornik koprivničko-križevačke policije, potvrdio je da su primili prijavu i provode istragu. Ravnatelj osnovne škole rekao je da je jučer razgovarao i s majkom ozlijeđenog dječaka i ocem dvojice braće te da će zasigurno biti poduzete određene pedagoške mjere, ali da o tome još ne može govoriti. Otkrio je i da otac napadača tvrdi da su njegovi sinovi djelomično bili isprovocirani. Kako bilo, ravnatelj je izrazio je žaljenje zbog incidenta, ali i ustvrdio da je možda sve malo prenapuhano te da se, na žalost, slične situacije svakodnevno događaju u hrvatskim školama.

>> Profesori traže nove odgojne mjere za problematične učenike

Komentara 24

ZA
zane01
08:24 31.01.2013.

Da, sigurno je i ovdje JEDINI i GLAVNI krivac centar za soc. rad i njegovi djelatnici! Oni su ionako krivi za sve što ne valja u državi i društvu ! Zašto gospoda iz centra ne odgajaju djecu umjesto roditelja, jerr su ovi ipak jako zauzeti, teško je njima... Neka socijalci provode i krim. istragu i posao profesora u školama, ...sve, jer bi moglo ispasti da su neradnici!

ZA
zane01
08:26 31.01.2013.

Ali, sigurno će se naći barem neka odgovornost centra, ako ništa treba ju onda izmisliti! Zašto bi za svoje i ponašanje djece bio itko odgovoran... neka to bude netko drugi!

TI
tirkizna
09:14 31.01.2013.

U hrvatskoj postoji nekakva agencija za sprječavanje nasilja u skolama ako se ne varam. Nedavno slusah baljezganja nekog tipa koji tamo radi i sigurno ima dobru placu! Njegov stav je da se nasilnike ne smije udaljiti s nastave! Tip vjerojatno ima par razreda nize skole i nekog rodijaka u sadasnjoj vladi. Zalosno! Sto na to kaze Judith Reisman i njeni hrvatski fanovi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije