Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skupili 6500 potpisa

Profesori traže nove odgojne mjere za problematične učenike

'20.11.2012., Zagreb - Slijepi profesor provijesti Zeljko Brdalom na satu povijesti sa ucenicima sestog razreda OS Dugave.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
27.12.2012.
u 09:43

Među odgojnim je mjerama koje predlažu članovi udruge Nastavnici.org i suspenzija, odnosno udaljavanje s nastave na cijeli dan

Od nasilnih učenika zaštitu sve više traže i profesori, a udruga Nastavnici.org prikupila 6500 potpisa kojima zahtijeva nove odgojne mjere, javlja HRT. Članovi udruge smatraju da postojeći sustav ne pomaže problematičnim učenicima te da zakida one spremne raditi. Među odgojnim mjerama koje predlažu jest i suspenzija, odnosno udaljavanje s nastave na cijeli dan.

– Trebaju nam promjene u odgojnim mjerama, ali isključivanje s nastave stvara novu papirologiju bez rezultata – kazala je profesorica mentorica Lidija Žišković za HRT.

>> Učenik (10) tuče učiteljicu i cijeli razred. I nitko mu ništa ne može!

Komentara 5

3S
3000 sa zaprekama
20:37 27.12.2012.

Podržavam nove odgojne mjere. Ne znam zašto nije peticija došla do moje škole. Onaj tko ne radi u razredu ne zna kakve sve probleme imamo mi praktičari sa problematičnim učenicima (i njihovim roditeljima).

Avatar abakus
abakus
09:56 27.12.2012.

Ovo je stvarno dobro... pa bit će cijeli niz djece koja će ovo jedva dočekati i napraviti neku spačku samo zato da dobiju slobodan dan... ili da se oslobode testa predviđenog za taj dan... :D Ne ide to tako, društvoo moje. Uništili ste obitelj i sada ne znate što ćete s djecom koja svojim ponašanjem najbolje pokazuju što ste učinili. Uzalud sankcije, nema toga što može tu išta popraviti... OSIM vraćanja dostojantsva obitelji. A ova vlast na čelu sa tzv. zdravstvenim odgojem samo čini sve suprotno od toga. I bit će za koju godinu samo još gore.

CA
capronza
10:38 27.12.2012.

Sto ce na ovaj zahtjev odgovoriti Jovanovic?.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije