Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misije u stranim zemljama

Naši diplomati neće u Ukrajinu, JAR, Irak, Iran, Kuvajt...: Ministarstvo im nudi poseban dodatak

25.04.2023.
u 09:35

Smrt diplomata, nažalost, nije neuobičajena. Hrvatska, koja po godinama ima starije ljude na terenu, posljednjih se godina suočila s dva takva primjera. Hrvatski veleposlanik u Republici Litvi Krešimir Kedmenec umro je 7. prosinca 2020. u Vilniusu nakon kratke i teške bolesti. Mjesec dana kasnije, sredinom siječnja, preminuo je i iskusni diplomat Filip Vučak, tada na mandatu u Parizu. Zbog nemogućnosti dogovora između predsjednika RH i Vlade, te dvije pozicije i dalje su prazne.

Komentara 9

Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:50 25.04.2023.

Evo se ja javljam kad neće nitko. Ne patim za Parizom ili Londonom. Može i Taškent, Sofija, Adis Abeba.

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
12:15 25.04.2023.

Mogu i ja... nema veze, može i neka zabit za diplomatsku plaću

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
10:31 25.04.2023.

Meni se čini da je i bolje da nitko ne ide! Bar ćemo nešto uštediti. A obzirom tko obično ide, ionako radi protiv Hrvatske. Sjetite se samo Pariza i Goldsteina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije