Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oslobođen optužbe

Naser Orić je zahvaljujući supruzi krunskog svjedoka izbjegao kaznu

Naser Orić
Foto: Reuters/PIXSELL
16.10.2017.
u 11:23

Samira Avdića, koji je trebao biti najvažniji svjedok tužiteljstva na sušenju Oriću u Sarajevu, čuvali su pripadnici Jedinice za zaštitu osobnosti MUP-a Srbije

Supruga krunskog svjedoka protiv Nasera Orića, koji je čuvan u Beogradu, novcem države Srbije 2015. godine kupila je mobilni telefon na koji ih je zvao prvi čovjek rata u istočnoj BiH, piše beogradski Blic.

Naser Orić, zapovjednik obrane Srebrenice, prošli je ponedjeljak pred Sudom Bosne i Hercegovine oslobođen optužbe za ratni zločin nad srpskim civilima tijekom rata u Bosni i Hercegovini.

Naime, Samira Avdića, koji je trebao biti najvažniji svjedok tužiteljstva na sušenju Oriću u Sarajevu, čuvali su pripadnici Jedinice za zaštitu osobnosti MUP-a Srbije, a koji su napravili veliki propust i dopustili da optuženi stupi u kontakt sa svjedokom koji je nakon toga odustao od svjedočenja.

Avdić se treći put oženio, a nova supruga rodom je i Srebrenice, kao i Orić koji je iz tog kraja, točnije iz Potočara.

– Ključni propust je napravljen kada nije otkriveno da je ona nabavila mobilni telefon i karticu koji nisu bili pod nadzorom srpskih službi. Naknadno je otkriveno da je ona taj mobilni telefon kupila novcem koji joj je država Srbija dala da kupi školske knjige djeci – rekao je izvor Blica.

U razgovoru koji je 2015. presrela bosanska agencija SIPA čuje se kako je Avdić od Orića zatražio da mu pošalje 2.000 konvertibilnih maraka navodeći da mu je taj novac potreban da napusti Beograd.

Komentara 10

KA
KaraMarko
12:47 17.10.2017.

i onda kazete EU se raspada muslimani dolaze u Njemacku, Katalonija nezavisna...pa u takvoj europi Naser moze samo da napreduje

PU
paul-umpe
12:01 16.10.2017.

Zlocinac i vise od toga.

Avatar nekakav
nekakav
11:58 16.10.2017.

sve više mi se čini da je srebrenica neki urbani mit. po bosni ima dosta sličnih stratišta, a nitko az to ne odgovara. i nikom ništa. pošto je sve u bosni jednostrano svaljeno na srbe, ovo poprima već razmjere tragikomedija, i sve je manje ljudi koji vjeruju u bilo što da se u bosni događalo. tako da muslimani nisu ni svjesni kud su došli sa ovim igricama. bih je država u rasulu, samo to bh muslimanima nitko još nije rekao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije