Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje Naseru Oriću

Svjedok optužio nekadašnjeg zapovjednika Srebrenice za ubojstvo srpskih zarobljenika

naser orić
Foto: Screenshot YouTube
23.02.2016.
u 19:16

Naser Orić je uzeo nož koji mu je bio za pojasom i zamahnuo u predjelu vrata. Zarobljenik je pao na koljena a on ga je potom udario u predjelu prsa i prevrnuo unatrag, rekao je svjedok

Zaštićeni svjedok Tužiteljstva Bosne i Hercegovine je na suđenju za ratne zločine Naseru Oriću, nekadašnjem zapovjedniku obrane Srebrenice, izjavio je pred Sudom BiH kako je osobno vidio kada je Orić ubio ili sudjelovao u ubojstvu tri zarobljenika srpske nacionalnosti.

"Naser Orić je uzeo nož koji mu je bio za pojasom i zamahnuo u predjelu vrata. Zarobljenik je pao na koljena a on ga je potom udario u predjelu prsa i prevrnuo unatrag", izjavio je svjedok govoreći od jednom od tih ubojstava.

Svjedok je tijekom rata bio pripadnik Armije BiH a Orić mu je bio izravni zapovjednik. Prema iskazu ovog muškarca koji je svjedočio video-vezom iz Beograda ovaj zločin počinjen je u selu Zalazje kod Srebrenice u rujnu 1992. no nije se mogao sjetiti točnog datuma. Kazao je kako je uz muškarca kojega je Orić osobno ubio tada likvidirano još četiri ili pet srpskih zarobljenika.

Naveo je i kako je Orić iz vatrenog oružja pucao u zarobljenike koje je identificirao kao Mitra Savića i Milutina Miloševića.

Kazao je i kako je u tim ubojstvima sudjelovao Sabaduhin Muhić, bivši pripadnik Armije biH koji je optužen zajedno s Orićem.

Orićeva odvjetnica Lejla Čović u ispitivanju svjedoka dovela je u pitanje njegovu vjerodostojnost. Ustvrdila je kako je on jedanaest puta prijavljivan za različita kaznena djela i prekršaje uključujući prijevare, lažno prijavljivanje i nasilničko ponašanje.

Suđenje Oriću i Muhiću po optužnici koja ih tereti za ubojstvo tri zarobljenika srpske nacionalnosti bit će nastavljeno u ožujku. 

>> Naser Orić je bivši Miloševićev tjelohranitelj i specijalac s Kosova

Ključne riječi

Komentara 25

IV
Ivke15
20:52 23.02.2016.

Nikome ne treba oprostiti, svako mora da odgovara za svoje djelo. Zlocinac se mora kazniti.

DU
Deleted user
22:35 23.02.2016.

Ha,ha.Na ovakva moja dva podrobna komentara,ocekivao sam psovke sa jedne,a pohvale sa druge strane.Medjutim-nista.Bosanci,i bosanske majke su nedavno protestvovale protiv njegovog hapsenja.Za njih je on najveci heroj rata u Bosni.Taj isti heroj je upravo taj,koji je sa svojim koljacima harao oko sela kod Srebrenice.On je taj,koji je klao neduzne civile po selima oko Kravice,i drugih mesta.To je predugo trajalo.Amerikanci "nisu videli",ni culi nista o tome?Zahvaljujuci najvise njemu,pobijeni su ljudi u Srebrenici.Koliko zena i dece je pobila Mladiceva vojska?Postoji li ime,jedne jedine zene,ili deteta koje je Srpska vojska ubila u Srebrenici.Izvolite-dajte nam neko ime.Taj isti zlocinac,Oric,se danas smatra herojem u Bosni.Isto kao sto su heroji preko noci postali mudzahedini iz Arapskih zemalja,i koji su danas "zasluzni gradjani"u BiH.Takvi isti koji su i Tomislava Salopeka zverski ubili.Gospodo draga,pa zar vam je toliko kratko pamcenje,pa ste to vec zaboravili?

ZI
zimerman
20:08 23.02.2016.

Rtni zlocinaca Naser Oric, je poznat po tome da je cesto u dustvu svojih vojnika izlazio iz zasticene zone u Srebrenici I tamo pravio zlocine nad Srbskim civilima .Poslije odradjeni zlocinaca se ponovo vracao I skrivao u zasticenoj zoni.A kdai.A kda je hrabri Naser saznao da Srbi spremaju napad on je prije napada pobijegao u Tuzlu. U Tuzli je reketiro Hrvatske I Srbske poduzetnike I od toga je zivio sve dok nije uhicen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije