Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije kriv

Naser Orić oslobođen optužbi za zločine u Srebrenici

Naser Orić
Foto: screenshot/youtube
09.10.2017.
u 09:31

Orić i Muhić bili su optuženi da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenih Srba

Sud BiH objavio je oslobađajuću prvostupanjsku presudu zapovjedniku Armije BiH Naseru Oriću i pripadniku te vojske Sabahudinu Muhiću, kojima se sudilo za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine.

Kako pišu Nezavisne novine, Orić i Muhić bili su optuženi da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenih Srba - Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Tužitelj Miroslav Janjić rekao je tijekom iznošenja završne riječi da je tužiteljstvo, na osnovu dokaza i iskaza svjedoka, utvrdilo i dokazalo da su optuženi počinili ta djela, no Orićeva braniteljica Lejla Čović smatra da tužiteljstvo nije ništa uspjelo dokazati, osim činjenice da je bio oružani sukob između Armije BiH i Vojske Republike Srpske, te je Sudu predložila da njen branjenik bude oslobođen.

Komentara 46

DU
Deleted user
12:21 09.10.2017.

Covik je u svojoj drzavi branio svoje. Mladic, Arkan, i masa srba iz Srbije je ratovala u tudjim drzavama koje su bile priznate kao drzave. Nijedan bosanac ni hrvat nije isao 90-ih u Srbiju ratovati, sto se sad cudite?

RE
Rex
11:31 09.10.2017.

Kao tri srba ubijena......a kao oni bi postedjeli da je bilo kontra......pa gamad cetnicka je u Srebrenici ubijala i djecu........pa dajte više Srbi priznajte da ste jedino vi bili agresori .......stalno i uporno lazete

Avatar Jug3
Jug3
10:04 09.10.2017.

Sramota! I onda traze pomirenje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije