Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAKTERIJE U NAŠEM ORGANIZMU

Naše tijelo dom je više od 30 trilijuna mikroba koji su ključni za zdravlje

03.02.2023.
u 23:27

Fascinacija čovjeka 21. stoljeća mikrobiomima njegova tijela proizlazi iz suvremenih dostignuća molekularne biologije jer je otkrićem i otkrivanjem vlastitog genetskog materijala tijekom prošlog stoljeća, u ovom stoljeću počelo je i istraživanje genetskog materijala stanovnika ljudskog tijela

Komentara 2

BR
Brankko
03:27 04.02.2023.

Ako sam dobro povezao s jednim člankom iz National Geographica (US), tamo je trillion, ali to je za nas bilijun: to je 10na12. Onda -- koliko imamo mikroorganizama u sebi? Mi imamo niz milijun, milijarda, bilijun, bilijarda, trilijun... -- tomumu odgovara "američko" million, billion, trillion, quadrillion, pentillion...

DU
Deleted user
01:47 04.02.2023.

ljudsko tijelo ima 10 trilijuna stanica, a u tijelu živi 100 trijlijuna bakterija. Mi smo više bakterije nego ljudi. Imajte to na umu kad nešto jedete - šećere, 'biljna ulja', hrpu ugljikohidrata bez vlakana....naše bakterije trebaju vlakna da bi nam proizvele svu silu korisnih stvari, a mi ih hranimo šećerima. jedite puno povrća koje nije procesirano, i imunitet će vam biti fenomenalan, jer bakterije u crijevima itekako imaju što za reći što se toga tiče. Pijte puno jogurta, kefira i fermentiranih proizvoda, i jedite puno kiselog zelja na primjer. Samo da se toga držite, živjet ćete barem 10g duže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije